Πέμπτη 22 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΛΙΟΣΙΩΝ
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους και αλλαγή του τρόπου διοίκησης του δήμου, η οποία παραχωρείται σταδιακά σε ιδιώτες και εταιρίες, είναι οι εργαζόμενοι στο δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις των Λιοσίων. Ηδη οι εργαζόμενοι απέσπασαν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει εδώ και βδομάδες, καθώς από την πίεσή τους, ο δήμαρχος, Ν. Παπαδήμας, αναγκάστηκε να τους πληρώσει τα δεδουλευμένα.

Μάλιστα, όπως κατήγγειλε στη γενική του συνέλευση, χτες, ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων, «η διοίκηση επιχείρησε να διασπάσει το κίνημα και την ενότητά μας», καθώς πλήρωσε μόνο τους μόνιμους. Ωστόσο, μετά και τη χτεσινή στάση εργασίας του Συλλόγου, η Δημοτική Αρχή αναγκάστηκε να πληρώσει και τους εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις και τις εταιρίες που έχει συστήσει. Την ίδια ώρα - όπως καταγγέλει ο Σύλλογος - η διοίκηση αρνήθηκε να πληρώσει στους εργαζόμενους τις δεδουλευμένες υπερωρίες των προηγούμενων μηνών.

Το ζήτημα θα απασχολήσει τους εργαζόμενους σε περιφερειακές συσκέψεις, μαζί με την πολιτική του δημάρχου, που οδηγεί στην έμμεση ιδιωτικοποίηση του δήμου. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι διεκδικούν να πληρώνονται κανονικά κάθε 1η και 16η του μήνα. Ανάλογα με τα αποτελέσμα των συσκέψεων, ο Σύλλογος - που εκπροσωπεί παράλληλα τους εργαζόμενους στους Δήμους Καματερού, Φυλής, Θρακομακεδόνων και Πετρούπολης - θα προδιορίσει τη στάση του και θα αποφασίσει κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ