Πέμπτη 22 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Υποψήφιος πρόεδρος ο ... «ελεγκτής» της Αθήνας

Την υποψήφιότητά του για τη θέση του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) πρόκειται να ανακοινώσει και επίσημα την επόμενη βδομάδα, ο σημερινός αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ. Ο Βέλγος «αθάνατος» είναι γνωστός και από τους ελέγχους που διενεργεί κάθε τρεις μήνες στην πορεία προετοιμασίας της Αθήνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Ασοσιέιτεντ Πρες», η Ολυμπιακή Επιτροπή του Βελγίου ανακοίνωσε ότι ο Ζακ Ρογκ πρόκειται να παραχωρήσει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι ο Ρογκ θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΔΟΕ. Οταν ρωτήθηκε για το θέμα, ο Ζ. Ρογκ δήλωσε: «Δεν έχω να κάνω δηλώσεις πριν τη Δευτέρα».

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για τις υποψηφιότητες λήγει στις 10 Απρίλη, τρεις μήνες πριν την εκλογή νέου προέδρου, που θα γίνει στη Μόσχα στις 16 Ιουλίου. Μέχρι σήμερα την υποψήφιότητά τους για την προεδρία της ΔΟΕ έχουν ανακοινώσει η Αμερικανίδα Ανίτα ΝτεΦραντζ και ο Ούγγρος Παλ Σμιτ. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μπουν στην κούρσα της διαδοχής ο Καναδός Ντικ Πάουντ και ο Νοτιοκορεάτης, Κιμ Ουν Γιονγκ.

Επικρατέστεροι για τη θέση φέρονται οι Ρογκ και Πάουντ, λόγω των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων που εκπροσωπούν. Ο Ζ. Ρογκ απολαμβάνει τη στήριξη του νυν προέδρου της ΔΟΕ Χ. Α. Σάμαρανκ και βεβαίως των συμφερόντων που αυτός εξυπηρετεί.

Στην προεκλογική αρένα της Λωζάνης, έχει μπει και το θέμα της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, γεγονός που εξηγεί εν μέρει και τα κατά καιρούς δημοσιεύματα μερίδας του ελληνικού και ξένου Τύπου, περί αφαίρεσης των αγώνων από την Αθήνα και ανάθεσής τους σε άλλη πόλη. Φαινόμενα που αναμένεται να κλιμακωθούν μέχρι τον Ιούνιο, αφού οι ...«μνηστήρες» της προεδρίας της ΔΟΕ προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να επηρρεάσουν τους «αθάνατους» ψηφοφόρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ