Παρασκευή 11 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Τσάβες

Από τη χτεσινή λαϊκή συγκέντρωση στο Καράκας
Από τη χτεσινή λαϊκή συγκέντρωση στο Καράκας
ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Μία τεράστια κόκκινη θάλασσα σχημάτισαν εκατοντάδες χιλιάδες Βενεζουελάνοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κυβέρνησης και έδωσαν το «παρών» χτες στη μεγάλη συγκέντρωση στήριξης και αλληλεγγύης προς τον Πρόεδρο Ούγο Τσάβες που παραμένει νοσηλευόμενος στην Αβάνα.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Καράκας, μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο Μιραφλόρες και παρουσία ηγετών και αξιωματούχων 19 χωρών, μεταξύ αυτών οι Πρόεδροι της Ουρουγουάης, Βολιβίας και Νικαράγουας, Χοσέ Μουχίκα, Εβο Μοράλες και Ντανιέλ Ορτέγα αντίστοιχα αλλά και ο πρώην Πρόεδρος της Παραγουάης, Φερνάντο Λούγο. Στην εκδήλωση-διαδήλωση ανήμερα της επίσημης ορκωμοσίας του Προέδρου Τσάβες κεντρικός ομιλητής ήταν ο αντιπρόεδρος Νικολάς Μαδούρο που μερικές ώρες πριν προήδρευσε στην κοινή σύνοδο της Μπολιβαριανής Συμμαχίας για την Αμερική (ΑLBA) και του Petrocaribe (ενεργειακή συνεργασία με χώρες της Καραϊβικής) όπου στην τελική διακήρυξη τονίζεται η απόλυτη στήριξη στην κυβέρνηση και τους θεσμούς της Βενεζουέλας και η αμέριστη αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας.

Στο μεταξύ, η εγχώρια αντιπολίτευση ακύρωσε τις χτεσινές συγκεντρώσεις για την «καταγγελία της συνταγματικής εκτροπής» και την απαίτηση για προσφυγή στις κάλπες. Η μεταστροφή της αντιπολίτευσης ήρθε μετά την απόφαση του αρμόδιου για το Σύνταγμα τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου ότι η ορκωμοσία του Τσάβες, ο οποίος επανεξελέγη στην προεδρία τον Οκτώβριο, «μπορεί να γίνει σε μια μεταγενέστερη ημερομηνία από τις 10 Ιανουαρίου ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ