Παρασκευή 11 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ
Πρόταση «Βαλκανικού Συμβουλίου»

BEΛΙΓΡΑΔΙ.--

Πρόταση συγκρότησης ενός είδους «Βαλκανικού Συμβουλίου» που εντούτοις δε θα συνιστά μία νέα Γιουγκοσλαβία απηύθυνε χτες προς πάσα ενδιαφερόμενη(;) κατεύθυνση ο Σέρβος πρωθυπουργός Ιβιτσα Ντάσιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο «Αλ Τζαζίρα».

«Οι βαλκανικές χώρες δε χρειάζεται να αγαπιούνται, αλλά μπορούν να συνεργαστούν, γιατί αυτό θα ήταν το δικό τους αμοιβαίο, καλύτερο συμφέρον», είπε χαρακτηριστικά ο Ντάσιτς, προσθέτοντας σε ένα άλλο σημείο ότι «η Βοσνία - Ερζεγοβίνη είναι πιο κοντά σε μας από ό,τι η Λιθουανία, ενώ ένας Λιθουανός έχει περισσότερα δικαιώματα σαν έρθει στη Σερβία από κάποιον Κροάτη».

Σχολιάζοντας τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, ο Ντάσιτς υποστήριξε ότι δεν είναι στόχος της Σερβίας να έχει τους δικούς της θεσμούς στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά να υπάρχουν εκεί θεσμοί που θα είναι αποδεκτοί και από τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου και από τις αρχές της Πρίστινας. «Πιστεύουμε ότι μία αποδεκτή λύση για μας είναι να δοθεί αυτονομία στο σερβικό λαό του Κοσσυφοπεδίου», κατέληξε, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη πρόταση «δίκαιη».

Οι δηλώσεις Ντάσιτς έγιναν χτες παράλληλα με τη συνέχιση των συνομιλιών στις Βρυξέλλες ανάμεσα σε ομάδες εμπειρογνωμόνων από τη Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ