Παρασκευή 11 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ - ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Καταγγέλλουν σχέδια αποσταθεροποίησης

ΛΑ ΠΑΣ.--

Οι ΗΠΑ παραβίασαν την κυριαρχία της Βολιβίας πραγματοποιώντας μυστικές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατήγγειλε προχτές η υπουργός Επικοινωνίας, Αμάντα Ντάβιλα, δημοσιοποιώντας ορισμένα εκ των «αδιάσειστων στοιχείων» που ανακοίνωσε προ ημερών ότι διαθέτει η κυβέρνηση της Βολιβίας για κινήσεις αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης του Εβο Μοράλες.

Εγινε λόγος για καλυμμένη επιχείρηση - ως «τουριστική επίσκεψη» - που χρηματοδοτήθηκε από τις ΗΠΑ «μέσω οργανώσεων - βιτρίνα» στο διάστημα από 12 Ιούνη - 15 Σεπτέμβρη όπου μία ομάδα με επικεφαλής τον Ρόμπερτ Κόρβιν του Κέντρου Ερευνών για τα Υψόμετρα, με έδρα την Ορόρα του Κολοράντο, έκανε πειράματα και ειδικές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις πρόποδες του βουνού Τσακαλτάγια και σε υψόμετρο 5.200 μέτρα. Στόχος να καταγραφούν οι επιπτώσεις του υψόμετρου που αντιμετωπίζουν οι μάχιμες μονάδες που αποστέλλονται σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, η Συρία ή το Ιράν, όπως τόνισε και ο υπουργός προεδρίας Κάρλος Ρομέρο.

Σε καταγγελία ότι ανακαλύφθηκε σχέδιο δολοφονίας του από τη CIA προχώρησε και ο πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, που βρίσκεται σε προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές της 17ης Φλεβάρη. Ο πρόεδρος απέδωσε το σχέδιο δολοφονίας στην... παροχή προστασίας στον ιδρυτή του «Wiki Leaks», Τζούλιαν Ασάνζ, από την πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο, εξαιτίας του πλούτου της σε υδρογονάνθρακες και των συμμαχιών της στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ