Παρασκευή 18 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ALAPIS»
Να καθαιρεθεί η πλειοψηφία του σωματείου

Πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών πήρε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων

Την ανάγκη να καθαιρεθεί η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου Εργαζομένων στην «ALAPIS» αναδεικνύει κείμενο υπογραφών εργαζομένων που συγκεντρώνονται μετά από πρωτοβουλία της παράταξης Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων «ALAPIS». Το σχετικό κείμενο υπογραφών των εργαζομένων αναφέρει:

«Επειδή η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, όπως όλοι μας το βιώνουμε καθημερινά, θα περιμέναμε από την πλειοψηφία στο ΔΣ του σωματείου να σταθεί μπροστάρης στον καθημερινό αγώνα που δίνουμε εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο. Αντίθετα, εισπράττουμε πομπώδεις διακηρύξεις για ένα ψεύτικο μέλλον, μεθοδεύσεις να συρθούμε σε αποφάσεις που δεν μας συμφέρουν και δεν μας αφορούν, καμία έγκαιρη και ουσιαστική ενημέρωση, κατάχρηση από συγκεκριμένους ανθρώπους του ιστότοπου του σωματείου με εκφράσεις και συμπεριφορές καφενείου - άνευ ουσίας έτσι κι αλλιώς - περιφρόνηση παρά τις περί του αντιθέτου φλυαρίες για τους συναδέλφους της επαρχίας και την άποψή τους, ειδικά εκείνων της Β. Ελλάδας που έδωσαν πολλά στην κοινή μας υπόθεση.

Επειδή ο αγώνας μας είναι κοινός με τον αγώνα των εργαζομένων όλων των εταιρειών και όλων των κλάδων και δεν είμαστε συντεχνία.

Επειδή το μοναδικό κριτήριο ενός ΔΣ σωματείου πρέπει να είναι το συμφέρον των εργαζομένων και μόνο, αλλά η πλειοψηφία αν μη τι άλλο φαίνεται πως αμφιταλαντεύεται, κάνει πως δεν το γνωρίζει ή δεν το γνωρίζει όντως.

Επειδή νιώθουμε πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τελικά να ξεπουληθούμε, ζητάμε την καθαίρεση της πλειοψηφίας και τη διενέργεια νέας διαδικασίας αρχαιρεσιών.

Για να απομονωθούν όσοι στέκονται απέναντί μας.

Για να οργανωθούμε σε ταξική και όχι εργοδοτική βάση.

Για να λειτουργεί το σωματείο μας όπως πρέπει, για τη δουλειά, το μεροκάματο και τα δικαιώματά μας».

Να θυμίσουμε πως η πλειοψηφία του σωματείου δεν είχε αντιταχθεί στις μαζικές απολύσεις που έκανε ο όμιλος πριν από μήνες και ...«ταλαντεύτηκε» για την ένταξη της εταιρείας στο άρθρο 106, που σημαίνει 135 απολύσεις και μείωση του μισθολογικού κόστους. Τελικά, η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε να μη στηρίξει την εταιρεία στο δικαστήριο, το οποίο έγινε χτες και η απόφαση θα εκδοθεί τους επόμενους μήνες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγελίες για «αποφάσεις» στήριξης του εργοδότη Δ. Καραγεωργόπουλου (2019-03-27 00:00:00.0)
Αντιπαλεύουν τις εξελίξεις σε Ταμείο - ΣΣΕ (2013-02-16 00:00:00.0)
Εξορμήσεις σε δημόσια νοσοκομεία (2012-12-01 00:00:00.0)
Διαφωνίες εκφυλιστικές για τους εργαζόμενους... (2012-06-01 00:00:00.0)
Απήργησαν στον «Alapis» (2012-01-28 00:00:00.0)
Σήμερα απεργούν (2012-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ