Παρασκευή 18 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απανωτές αυξήσεις στα τιμολόγια ΔΕΗ...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Εβαλαν την «τσουχτερή» αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Μείωσαν κάποια πάγια (προσωρινά). Αύξησαν το τέλος ΕΤΜΕΑΡ (πρώην Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας). Μείωσαν λίγο (προσωρινά) τις χρεώσεις για τα δίκτυα και έβγαλαν το νέο, ανατιμημένο έως και 25%, οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ, που θα ισχύσει για περίπου 3 - 4 μήνες, μέχρι να γίνει η επόμενη αύξηση. Που πιθανότητα θα τη συνδυάσουν με την αφαίρεση των τελών υπέρ δήμων και ΕΡΤ από το τιμολόγιο, αλλάζοντας τρόπο πληρωμής τους, προκειμένου να φαίνεται μειωμένος ο λογαριασμός, πιστεύοντας ότι έτσι θα συγκαλύψουν το πραγματικό ύψος των αυξήσεων για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Οι πονηροί κυβερνώντες και οι πρόθυμοι συνεργάτες τους στις εκάστοτε «ανεξάρτητες» Αρχές, που εργάζονται για τα συμφέροντα των καπιταλιστών, προχωρούν ακάθεκτοι στο δρόμο που χάραξε η τρόικα και η ΕΕ, με στόχο την ενιαία εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, με ίδιους κανόνες σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Κι ενώ αυξάνουν σε απαράδεκτα ύψη την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και τις συνοδευτικές επιβαρύνσεις, έχουν το θράσος να μιλούν για «όφελος του καταναλωτή».

Εχει και η κοροϊδία όρια. Και έρχεται κάποια στιγμή που και τα καλύτερα λόγια δεν μπορούν πια να δικαιολογήσουν τίποτα.

Αντιθέτως, η θέση του ΚΚΕ για ηλεκτρική ενέργεια φτηνή για το λαό, που δε θα τη στερείται κανένα σπίτι, πρέπει να γίνει θέμα συζήτησης παντού και από όλους. Αλλά και αντικείμενο διεκδίκησης και πάλης, παντού και από όλους. Που σημαίνει πάλη ενάντια στις αυξήσεις τώρα δεμένη με την προοπτική του ενιαίου φορέα ενέργειας που θα είναι λαϊκή ιδιοκτησία.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ