Παρασκευή 18 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Στη Βουλή η συμπληρωματική δικογραφία

Απεστάλη από Αρειο Πάγο, λίγο πριν την ψηφοφορία για την προανακριτική

Στον Αρειο Πάγο διαβιβάστηκε χτες από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη, ο συμπληρωματικός φάκελος για την υπόθεση της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ. Από εκεί στάλθηκε στη Βουλή, την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη η συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής και λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία.

Για την ασφάλεια του αποδεικτικού υλικού, οι εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης, πριν στείλουν το στικ στη Βουλή, έδωσαν έγγραφη παραγγελία στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, που αντέγραψε με κωδικούς ασφαλείας δυο πιστοποιημένα αντίγραφα του usb και δυο εικονικά. Αυτό έγινε για να διασφαλιστεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει παρέμβαση στο πρώτο αντίγραφο που έφτασε στα χέρια τους, στην περίπτωση που η Βουλή μπει στη διαδικασία να επεξεργαστεί τα στοιχεία.

Χτες, κλήθηκε (σ.σ. για τη Δευτέρα) ως ύποπτη να δώσει εξηγήσεις, για την διάπραξη του κακουργήματος της νόθευσης εγγράφου από κοινού, η δικηγόρος και πρώην συνεργάτης του Ι. Διώτη, όταν αυτός ήταν επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Υπενθυμίζεται ότι ο Ι. Διώτης στο υπόμνημα που κατέθεσε στους εισαγγελείς, αναφέρει ότι ζήτησε από τη δικηγόρο να τον βοηθήσει στην επίμαχη μετεγγραφή του στικ που του είχε δώσει ο Γ. Παπακωσταντίνου. Οπως υποστήριξε, ζήτησε από τη συνεργάτιδά του να καταστρέψει το ένα από τα δύο στικ μετά την αντιγραφή και ότι την είχε παρακαλέσει να αγοράσει η ίδια ένα USB.

Τέλος, οι Γ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης θα αποφασίσουν αν θα λάβουν κατάθεση και από το δεύτερο μετακλητό υπάλληλο ειδικό σε θέματα πληροφορικής, του υπουργείου Οικονομικών, επί θητείας Γ. Παπακωσταντίνου. Ο υπάλληλος ζει μόνιμα στην Γερμανία και ενδέχεται, σύμφωνα με την κατάθεση της διευθύντριας του γραφείου του πρώην υπουργού, να γνωρίζει για την υπόθεση. Μάλιστα, έχει δηλώσει ότι είναι στην διάθεση των Αρχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ