Παρασκευή 18 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΒΟΥΛΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Να μην αποπροσανατολιστεί ο λαός

Από την τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ στη χτεσινή συζήτηση

Ως ΚΚΕ θα κάνουμε ό,τι μπορούμε με τη συμμετοχή μας στη διαδικασία να φωτίσουμε το ζήτημα, να διερευνηθούν και να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον και αν υπάρχουν, τόνισε στην ομιλία του ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες πως μέσα από μια τέτοια διαδικασία θα υπάρξει κάθαρση, θα παταχθεί η διαφθορά και μετά θα ζούμε σε έναν όμορφο, ηθικό και αγγελικά πλασμένο κόσμο.

Υπογράμμισε ότι η διαφθορά και η σήψη δεν αποτελεί νόθο παιδί, αλλά γνήσιο τέκνο του σημερινού εκμεταλλευτικού συστήματος και της σύμφυσης της οικονομικής εξουσίας των κεφαλαιοκρατών με την πολιτική εξουσία της αστικής τάξης. Από αυτή τη σύμφυση, είπε, πηγάζουν σκάνδαλα και διαφθορά.

Σχολιάζοντας τον ισχυρισμό ότι η μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ (όπως στη Γαλλία και στην Ισπανία) ήταν μεταξύ άλλων η αιτία της επίθεσης που δέχεται ο λαός στους μισθούς και τις συντάξεις, είπε ότι οδηγούμαστε στον παραλογισμό ότι η κατάργηση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων που απαιτούν οι ανάγκες του κεφαλαίου, δε θα παίρνονταν αν είχε παταχθεί η φοροδιαφυγή.

Η αιτία των προβλημάτων, κατέληξε, δεν είναι η λεγόμενη «κλεπτοκρατία», όπως ισχυρίζονται ορισμένοι. Είναι ένα από τα προβλήματα, συνέχισε, αλλά όσοι προβάλλουν αυτή την άποψη το κάνουν για να πείσουν το λαό ότι με μια άλλη διαχείριση μπορεί να λύσει τα προβλήματά του. Το πρόβλημα, είπε, είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που συσσωρεύει σε λίγα χέρια τον παραγόμενο πλούτο και οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ