Παρασκευή 18 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 24 ΓΕΝΑΡΗ
Σε συμμετοχή καλεί και η Ομοσπονδία Φαρμάκου

Συνδικάτα και άλλοι μαζικοί φορείς καλούν εργάτες και νεολαία σε μαζική συμμετοχή

Η υπεράσπιση των ΣΣΕ θα είναι αδύνατη χωρίς την ένταξη των νέων στα συνδικάτα, στον αγώνα με όλη την εργατική τάξη (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Η υπεράσπιση των ΣΣΕ θα είναι αδύνατη χωρίς την ένταξη των νέων στα συνδικάτα, στον αγώνα με όλη την εργατική τάξη (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΜΑΣ στις 24 Γενάρη απευθύνει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο και τα Συναφή Επαγγέλματα Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), που σημειώνει για τα σχέδια της κυβέρνησης: «Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν τη νέα εφεδρεία της εργατικής τάξης για τους εργοδότες συμπιέζοντας ακόμα παραπάνω μισθούς και δικαιώματα. Η επίθεση αυτή αφορά όλη την εργατική τάξη και αποτελεί ξεθεμελίωμα των εργασιακών σχέσεων». Η ΟΕΦΣΕΕ καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις καταγγελίας και συμμετοχής στην κινητοποίηση του ΜΑΣ.

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο έχουν απευθύνει η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας.

Βασικός στόχος του συλλαλητηρίου είναι να αναδειχθεί πώς, τα κυβερνητικά σχέδια απειλούν να παρασύρουν τις κατακτήσεις σύσσωμης της εργατικής τάξης, όχι μόνο των νέων. Να αξιοποιηθεί, για να βελτιωθεί η παρέμβαση των συνδικάτων στη νέα γενιά, η συστηματική και ολόπλευρη παρέμβαση για τα προβλήματα των νέων, η επίμονη δουλειά ενάντια στις αυταπάτες, τον εφησυχασμό, την ηττοπάθεια και τον ατομικισμό που κυριαρχούν στη νεολαία, υπονομεύοντας όλο το εργατικό κίνημα.

Στη μάχη και ο ΣΥΣΔΙΕΚ

Την αντίδρασή του στο «Σχέδιο Δράσης για την απασχόληση των νέων» εκφράζει ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής που σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η «διά βίου εκμετάλλευση των νέων εργαζομένων». Καλεί τους σπουδαστές να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε σχολή και τμήμα, να πάρουν αποφάσεις καταδίκης του Σχεδίου Δράσης και μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΜΑΣ.

«Αξιοποιούν την ανεργία των νέων για να πιέζουν τους υπόλοιπους εργαζόμενους να δεχτούν σταθερά μειώσεις στο εξευτελιστικό μεροκάματο που παίρνουν τώρα», αναφέρει ο Σύλλογος Σπουδαστών στην ανακοίνωσή του. Οσον αφορά την κατάσταση που αντιμετωπίζει η νεολαία στις σχολές κατάρτισης σημειώνει: «Για τα ΙΕΚ, αυτό που παρουσιάζουν ως νέο και καινοτόμο είναι αυτό που ζούμε ήδη καθημερινά στις σχολές και στις πρακτικές μας. Δηλαδή καμία εποπτεία στις πρακτικές, που συνήθως μένουμε απλήρωτοι, με ασφάλιση μόνο για ατυχήματα στο χώρο δουλειάς. Ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ούτε σύνταξη μπορούμε να εξασφαλίσουμε.

Ο πραγματικός τους στόχος είναι να δουλεύουμε τσάμπα - εθελοντικά για τους εργοδότες, "για να μη σκουριάζουμε" λένε. Να μειώσουμε τις απαιτήσεις μας από το δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή. Να είμαστε ανοργάνωτοι, μακριά από τα σωματεία, και να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα ό,τι ζητήσει το αφεντικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ