Παρασκευή 18 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ «NOKIA SIEMENS NETWORKS»
Εταιρική «αναδιάρθρωση»... με μαζικές απολύσεις

Τριάντα νέες απολύσεις ανακοίνωσε η εργοδοσία της εταιρείας Τηλεπικοινωνιών «Nokia Siemens Networks» στο πλαίσιο του σχεδίου «αναδιάρθρωσής της» σε παγκόσμιο επίπεδο, δηλαδή στην προσπάθεια θωράκισης της κερδοφορίας της. Από το Νοέμβρη του 2011 η εταιρεία έχει προχωρήσει σε 13.000 απολύσεις παγκόσμια από τις 17.000 που έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει συνολικά.

Στην Ελλάδα, η εταιρεία προχώρησε σε 15 απολύσεις τον περασμένο Μάη. Από τις 30 συνολικά που έχει ανακοινώσει για το 2013 η εργοδοσία απέλυσε ήδη 14 εργαζόμενους από τις αρχές του Γενάρη. Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις το Διοικητικό Συμβούλιο προκήρυξε στάση εργασίας σήμερα, Παρασκευή, από τη 1 μ.μ. έως τις 4 μ.μ., μετά από εξουσιοδότηση της γενικής συνέλευσης. Καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά απαιτώντας την άμεση ανάκληση, το πάγωμα των απολύσεων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, επαναχορήγηση επιδόματος ύψους 350 ευρώ το χρόνο για παιδικούς σταθμούς, κλπ.

Σε τελευταία ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ) σημείωνε ότι η «ΝSN» από το 2011 έχει εξαγγείλει σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας για να διασφαλίσει τη θέση της στην παγκόσμια αγορά ως μεγάλο μονοπώλιο του κλάδου. «Και ενώ -συνεχίζει- απέλυσε εργαζόμενους, εξαγόρασε την "Motorola" (παρουσιάζοντας το ως ζημιά στους ισολογισμούς), κατάργησε τμήματα, έφτασε να έχει αυξημένα κέρδη στο 3ο τετράμηνο του 2012 και να επαίρεται ότι οι επιλογές αυτές ευόδωσαν». Και υπογραμμίζει «ευόδωσαν όμως για ποιον; Για την εταιρεία και την επιβίωσή της. Για την επιβίωση των εργαζομένων σε συνθήκες κρίση δεν την ενδιαφέρει. Μας πετάει στη φτώχεια και στη σίγουρη ανεργία».

Και μεταξύ άλλων κατέληγε: «Τώρα να οργανωθούμε στα σωματεία μας, στο επιχειρησιακό και στο κλαδικό το ΣΕΤΗΠ. Να ζωντανέψουμε τις συλλογικές διαδικασίες. Οι μαζικές ΓΣ και οι αγωνιστικές αποφάσεις κόντρα στην ασυδοσία των μονοπωλίων να γίνει υπόθεση του καθενός μας τόσο σε επίπεδο επιχείρησης όσο και σε επίπεδο κλάδου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ