Πέμπτη 31 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΛΓΙΟ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην «Accelor - Mittal»

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας χιλιάδων εργαζομένων στο Βέλγιο, ενάντια στην απόφαση της χαλυβουργίας της «Arcelor - Mittal», να κλείσει έξι από τις επτά εγκαταστάσεις της στην περιοχή της Λιέγης, στέλνοντας στην ανεργία 1.300 εργαζόμενους. Οι διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα κυβερνητικά γραφεία στην περιοχή της Ναμίρ, αντιμετωπίστηκαν, για ακόμα μια φορά, με βίαιη καταστολή από την πλευρά της αστυνομίας, που επιχείρησε να διαλύσει τους συγκεντρωμένους χρησιμοποιώντας αντλίες νερού.

Το Κόμμα Εργατών Βελγίου, (ΡΤΒ), σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τραγωδία για την περιοχή της Λιέγης τις απολύσεις στη χαλυβουργία «Arcelor - Mittal», σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του ότι «οι ζωές μας αξίζουν περισσότερο από τα κέρδη της Mittal». Οπως τονίζει, το κλείσιμο των έξι από τους επτά τομείς εργασιών της χαλυβουργίας θα έχει καταλυτική επίδραση στη ζωή της Λιέγης, απειλώντας τη δουλειά χιλιάδων εργαζομένων, που συνδέονταν με τον κύκλο εργασιών της χαλυβουργίας, απειλώντας τουλάχιστον 10.000 θέσεις εργασίας.

Στην ανακοίνωσή του, το ΡΤΒ τάσσεται υπέρ της κρατικοποίησης του συνόλου της εταιρείας, ότι είναι η μόνη εγγύηση διατήρησης των θέσεων εργασίας στη χαλυβουργία, ως θεμελιώδους βιομηχανίας στην περιοχή. Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ