Πέμπτη 31 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΚΑΖΑΧΣΤΑΝ
Συμφωνία για την αντιπυραυλική άμυνα

Σε συνάντηση των υπουργών Αμυνας του Καζαχστάν και της Ρωσίας, Αντιλμπέκ Ντζακιμπέκοφ και Σεργκέι Σόιγκου, χτες στην πρωτεύουσα του Καζαχστάν, Αστάνα, υπογράφτηκε συμφωνία για τη δημιουργία ενιαίου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας μεταξύ των δύο χωρών. Οπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός σε συνέντευξή Τύπου, «η συμφωνία για τη δημιουργία ενιαίου αντιπυραυλικού συστήματος είναι πολύ σημαντική, σοβαρή, ολοκληρωμένη, προετοιμαζόταν περίπου έξι χρόνια, και περιέχει νέα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της πυραυλικής άμυνας».

Ο Σόιγκου υπογράμμισε πως η συνεργασία μεταξύ του Καζαχστάν και της Ρωσίας αγκαλιάζει όλους τους τομείς, αρχίζοντας από τη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο του Οργανισμού του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ) και τελειώνοντας με τη διμερή συνεργασία. «Αυτό αφορά και την εκμετάλλευση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων (στα εδάφη του Καζαχστάν), και τη συνεργασία στα πλαίσια των διαφόρων συμφωνιών στον τομέα της στρατιωτικό-τεχνικής συνεργασίας για την προμήθεια νέων οπλικών συστημάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού» πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός.

Από τη μεριά του, ο Καζάχος υπουργός τόνισε, πως η υπογραφή της συγκεκριμένης συμφωνίας «θα ανεβάσει τη συνεργασία μας σε ένα υψηλότερο επίπεδο και να αυξήσει την αμυντική ικανότητα των χωρών μας». Είναι προφανές ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται και στα μέτρα που παίρνει η Ρωσία για να αντιμετωπίσει τη λεγόμενη «αντιπυραυλική ασπίδα» που αναπτύσσουν οι ΗΠΑ.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ