Πέμπτη 29 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Λογοκρισία και απόλυση;

Υπό απόλυση, αν δεν έχει απολυθεί κιόλας, βρίσκεται ο γνωστός σκιτσογράφος των «ΝΕΩΝ» Στάθης Σταυρόπουλος που γράφει την καθημερινή στήλη «ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ» στην εφημερίδα.

Αφορμή, σύμφωνα με πληροφορίες μας, αποτέλεσε το δημοσίευμα της 15.3, όταν στο «ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ» ασχολήθηκε με τους σύγχρονους «γιάπηδες με τζάγκουαρ». Το σχετικό δημοσίευμα θεωρήθηκε πως φωτογράφιζε διευθυντικό στέλεχος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, που εκδίδει τα «ΝΕΑ». Κατά πληροφορίες μας, τα δημοσιευόμενα τη μέρα αυτή, προκάλεσαν πολλή συζήτηση και αναστάτωση σε στελέχη του ΔΟΛ.

Ακολούθως, πάντα κατά τις πληροφορίες μας, στις 23.3 και για πρώτη φορά, «κόπηκε» η ύλη του «ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ» από τη διεύθυνση της εφημερίδας!

Αυτή τη στιγμή, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Στάθης Σταυρόπουλος, τυπικά «τελεί εν αδεία». Ουσιαστικά, όμως, είναι υπό απόλυση αν όχι, ήδη, απολυμένος.

Σχετικά με την εξέλιξη αυτή, κατά τις πληροφορίες μας, το συγκεκριμένο δημοσίευμα στο «ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ» της 15.3, ασφαλώς έπαιξε ρόλο. Ουσιαστικά, όμως, ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», καθώς η κατεύθυνση της πολιτικής κριτικής που ασκούνταν μέσω του «Υποβρυχίου» προκαλούσε συχνά πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και τη διεύθυνση του ΔΟΛ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ