Πέμπτη 29 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΔΕΔΥ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
Να καταβληθεί άμεσα

Το προεδρείο της αναφέρθηκε επικριτικά και στη γενικότερη κυβερνητική πολιτική προς τους δημόσιους υπάλληλους, χτες, σε συνέντευξη Τύπου

Το αίτημά της για άμεση καταβολή των αναδρομικών του οικογενειακού επιδόματος από την κυβέρνηση και την ένταξή του στο μισθολόγιο και για τους δύο συζύγους, διατύπωσε χτες η ΑΔΕΔΥ, σε συνέντευξη Τύπου, ενώ προανήγγειλε συγκέντρωση πριν το Πάσχα στον Πεζόδρομο της Κοραή.

Ο πρόεδρός της Σ. Παπασπύρος μίλησε για πολιτική «διολίσθησης και ετεροχρονισμού» της κυβέρνησης για το οικογενειακό επίδομα. Επισήμανε την καθολική ισχύ της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου, την άσκοπη κωλυσιεργία στα ένδικα μέσα της κυβέρνησης και την προσπάθεια περικοπής κι αποφυγής των υποχρεώσεών της στο πιο βασικό και σταθερό κοινωνικό επίδομα.

Ο Δ. Αγκαβανάκης, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ χαρακτήρισε απαράδεχτη και αυθαίρετη την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης για περικοπή του οικογενειακού επιδόματος και απαίτησε την άμεση καταβολή του χωρίς νομικίστικα τερτίπια, ενώ κατήγγειλε τον μισθολογικό βαρβαρισμό, με τη σύνδεση επιδόματος παραγωγικότητας. Τέλος, και η Δ. Σπανού, μέλος της ΕΕ υπογράμμισε την παντελή έλλειψη ευαισθησίας της κυβέρνησης με το χαμηλό οικογενειακό επίδομα και ζήτησε την αύξησή του.

Ο Δ. Παπασπύρου αναφέρθηκε και στη γενικότερη επίθεση της κυβέρνησης σε εργασιακά, κοινωνικοασφαλιστικά, οικονομικά και ζητήματα διοίκησης των δημοσίων υπαλλήλων, ανεβάζοντας τους «τόνους» της αντιπαράθεσης. Σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε ότι δε θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στον «κοινωνικό διάλογο» για το Ασφαλιστικό.

Να επισημάνουμε ότι η ΑΔΕΔΥ μέχρι τώρα μιλούσε για διμερή διάλογο για το Ασφαλιστικό, πολλές φορές επίσης κατά την προσφιλή τακτική της, φραστικά έχει αναλωθεί σε «κορόνες» και στο «πίσω μπρος» για διάφορα ζητήματα. Τέλος, η μέχρι τώρα εμπειρία και πράξη έχει δείξει την απόσταση και την αναντιστοιχία ανάμεσα σε όσα λέγονται και όσα γίνονται, οπότε η στάση της θα κριθεί στην πράξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ