Πέμπτη 29 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Ανοιξε η «όρεξη» των τραπεζιτών

Σε ενιαίο, συντονισμένο, καθολικό αγώνα όλων των εργαζομένων, καλεί με ανακοίνωση η Γραμματεία της ΕΣΑΚ Τραπεζών, για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης αλλά και των εργασιακών κατακτήσεων. «Η συναινετική πλειοψηφία της ΟΤΟΕ ανοίγει την όρεξη σε κυβέρνηση και εργοδότες», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΣΑΚ, καταγγέλλοντας ως απαράδεκτες και προκλητικές τις απαιτήσεις των εργοδοτών στο θέμα του ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων και τις εργασιακές τους σχέσεις.

Συγκεκριμένα, για το ασφαλιστικό η ΕΣΑΚ αναφέρει, ότι οι εργοδότες και συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι Εθνικής, ALPHA, EUROBANK - Εμπορική, στις συναντήσεις με την ΟΤΟΕ ξεκαθάρισαν ότι η θέση τους είναι η υπαγωγή όλων των τραπεζοϋπαλλήλων στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ και ότι η οποιαδήποτε λύση στο ασφαλιστικό θα πρέπει να είναι συμβατή με τη μετά - ΟΝΕ εποχή, που απαιτεί θυσίες και από τα... τρία μέρη. Ακόμα, να μην επιβαρυνθούν οι τράπεζες με κόστος γιατί θα έχει επιπτώσεις στα κέρδη τους!!!

Η ΕΣΑΚ επισημαίνει ότι έγκαιρα είχε προειδοποιήσει και καταγγείλει ότι ο νόμος 2874/2000 καταργεί το 8ωρο και προβλέπει συνολική διευθέτηση του χρόνου εργασίας για όλους. Μετά από αυτό, όπως καταγγέλλει η ΕΣΑΚ, οι τραπεζίτες «φρόντισαν» έγκαιρα να απαιτήσουν: 24ωρη λειτουργία των τραπεζών για διάφορες εργασίες με ωράριο συναλλαγών για το κοινό Δευτέρα - Παρασκευή 08.00 έως 20.00 και Σάββατο 09.00 έως 14.00. Καθορισμό βαρδιών, διευθέτηση χρόνου εργασίας και τριετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η ΕΣΑΚ, καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για: Απόσυρση των αντεργατικών μέτρων, τη μη συμμετοχή των συνδικάτων στα παζάρια του κοινωνικού διαλόγου. Ακόμα, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε συντονισμό με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα και τους συνταξιούχους και απόρριψη χωρίς συζήτηση των προκλητικών απαιτήσεων της εργοδοσίας, για αυξήσεις 250.000 δρχ. στο πρώτο κλιμάκιο του Ενιαίου Μισθολογίου και 35ωρο (Δευτέρα - Παρασκευή 8 - 3).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ