Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Γεμάτος κατανόηση...

Αντιγράφουμε από ανακοίνωση της Επιτροπής Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι εξελίξεις επιβάλλουν στην κυβέρνηση να ανακουφίσει ενεργειακά, κατά προτεραιότητα, τα λαϊκά στρώματα (...) Δεν υποτιμούμε βέβαια το γεγονός ότι οι ανατιμήσεις επιδρούν όχι μόνο στα νοικοκυριά που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα αλλά και στις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα τις ενεργοβόρες. Κατανοούμε τον προβληματισμό των επιχειρήσεων αυτών και δεν θεωρούμε παράλογο το αίτημα για μειώσεις των τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα και στο φυσικό αέριο που προμηθεύονται. Αυτό που θεωρούμε παράλογο και πρόκληση είναι η κυβέρνηση να παρέμβει σε μείωση των τιμών και του ενεργειακού κόστους αποκλειστικά σε αυτή την κοινωνική ομάδα. Αν αποφασιστούν μονόπλευρες ρυθμίσεις για τις βιομηχανίες (μειώσεις σε ηλεκτρικό, σε φυσικό αέριο και ειδικούς φόρους κατανάλωσης) η κυβέρνηση θα επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά την αναλγησία της. Αν σκέπτεται μειώσεις στο ενεργειακό κόστος στη βιομηχανία πρέπει με ιδιαίτερη έγνοια να εξετάσει μέτρα (...) που αφορούν τα πλατιά λαϊκά στρώματα».

Με κατανόηση, λοιπόν, στέκεται απέναντι στις μεγάλες βιομηχανίες που αξιώνουν φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ζητά απ' την κυβέρνηση, για ξεκάρφωμα, αν πρόκειται να ικανοποιήσει το αίτημά τους να κάνει κάτι και για το λαό που στενάζει. Πολύ φοβόμαστε, όμως, ότι θα απογοητευτούν οι του ΣΥΡΙΖΑ. Οι μεγαλοβιομήχανοι είναι πολύ πιθανό να δουν κι αυτό, όπως τόσα και τόσα άλλα, το αίτημά τους να ικανοποιείται. Δικό τους είναι το κράτος, δική τους η κυβέρνηση, για τα συμφέροντά τους δουλεύει. Για το λαό, φυσικά, ελαφρύνσεις δεν προβλέπονται και ούτε θα υπάρξουν από κυβερνήσεις που εκφράζουν την άρχουσα τάξη και αξιωματικές αντιπολιτεύσεις που κατανοούν τα αιτήματά της και θεωρούν λογικό και απαραίτητο να ικανοποιούνται.

Αντιθέτως, το κάθε ευρώ για την ενέργεια που θα γλιτώνουν οι βιομήχανοι, θα μετακυλίεται αυτομάτως στις πλάτες του λαού, γιατί δε θα το χάσουν τα μονοπώλια της ενέργειας. Αρα, από πού αλλού θα βγει αν όχι από τις πλάτες του λαού; Για όσο αυτοί εξουσιάζουν, ανεξαρτήτως ποιος διαχειρίζεται την εξουσία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ