Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τρέχει σε «διαλόγους» με τους παράγοντες της τρόικας

Ανακοίνωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ

Να συναντηθεί με τον εκπρόσωπο της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χ. Ράιχενμπαχ έσπευσε η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) του ΕΚ Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, σχολιάζοντας και τα όσα ισχυρίζεται η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΘ, σημειώνει: «Θέλει, λέει, "το διάλογο και την εποικοδομητική συζήτηση" δήθεν για να ακουστούν οι θέσεις των εργαζόμενων και όχι μόνο των κομμάτων και της κυβέρνησης. Λες και δεν ξέρει η Ευρωπαϊκή Ενωση των απολυμένων, των άνεργων, των εξαθλιωμένων και πεινασμένων.

Λες και θα πείσουν τον Ευρωπαίο επίτροπο να δείξει συμπόνοια, εκεί που δεν το κατάφεραν όλοι οι άλλοι και οι αγώνες των εργαζόμενων.

Οπως σε κάθε κοινωνικό διάλογο με τις κυβερνήσεις, έτσι και τώρα, κοροϊδεύουν άθλια τους εργαζόμενους ότι μπορεί να βρούνε λύση μαζί με αυτούς που δημιουργούν το πρόβλημα.

Ηταν αναμενόμενο να φτάσουν σ' αυτό το σημείο, όταν αυτοί και άλλοι μέσα στο κίνημα, υπογράφουν κατάπτυστες συλλογικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών για τους εργαζόμενους, εφαρμόζοντας τα μνημόνια μέσα στους χώρους δουλειάς.

Η άθλια πολιτική του κοινωνικού διαλόγου είναι αυτή που έχει τεράστιο μέρος ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση των εργαζόμενων και του συνδικαλιστικού κινήματος». Η Γραμματεία τονίζει μεταξύ άλλων πως:

«Οχι μόνο αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους λέγοντας ότι η πλειοψηφία του λαού συμφωνεί με έναν από τους δυνάστες του, την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά εκθέτουν τους εργαζόμενους, την αξιοπρέπειά τους, την ιστορία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, γράφουν μια από τις πιο μαύρες και ντροπιαστικές σελίδες του». Επισημαίνει ότι «τους "προνομιακούς συνομιλητές" του κάθε μεγαλοεργοδότη, κάθε κυβέρνησης, κάθε Ευρωπαίου επιτρόπου, πρέπει κάθε εργαζόμενος της πόλης, να τους γυρίσει τη πλάτη, να τους καταδικάσει σαν εχθρούς της εργατικής τάξης, ισάξιους ή και πιο επικίνδυνους από τους Ράιχενμπαχ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ