Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το παλιό κόλπο περί «εθνικού σχεδίου»...

H «Καθημερινή» και ο Α. Παπαχελάς, του συγκροτήματος του εφοπλιστή Αλαφούζου, το έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι είναι στοχοπροσηλωμένοι στο πλασάρισμα του ιδεολογήματος της ταξικής συνεργασίας στα λαϊκά στρώματα. Αυτή την ιδέα, ότι «όλοι ανήκουμε στην ίδια οικογένεια», προωθεί στο πρωτοσέλιδο άρθρο του πριν τρεις μέρες, όπου γράφει μεταξύ άλλων: «Αυτό που λείπει πολύ έντονα αυτή την ώρα είναι ένα πραγματικό εθνικό σχέδιο ανόρθωσης της χώρας. Οι πολίτες βρίσκονται σε απελπισία, άλλος γιατί έχει σοκαρισθεί με τις παρακρατήσεις φόρων στο τέλος του μήνα και άλλος γιατί απλά δεν έχει να πληρώσει τους φόρους για τα ακίνητα. Η κυβέρνηση ή μάλλον ο πρωθυπουργός και 2-3 υπουργοί ακόμη, δίνουν μια σκληρή μάχη μέσα σε συνθήκες χάους».

Ο Α. Παπαχελάς καταφέρνει μέσα σε 3 φράσεις να αραδιάζει ένα ...κάρο ψέματα: Ισχυρίζεται ότι υπάρχει τάχα ένα «εθνικό σχέδιο ανόρθωσης», που είναι η πολιτική διαχείρισης της κρίσης σε όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών. Και πασχίζει να πείσει ότι είναι προς το συμφέρον του λαού να στηρίξει αυτή την πολιτική που τον έχει χρεοκοπήσει. Γιατί αυτό το σχέδιο των καπιταλιστών και των πολιτικών τους εκφραστών είναι για να έχουν αυτοί το παντεσπάνι τους, άρα πρέπει οι εργάτες και τα λαϊκά στρώματα να μείνουν με ένα ξεροκόμματο, που θα μπορούν να πάρουν με τους μισθούς πείνας και τη δουλειά, αν υπάρχει, χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα, που θεωρούνται βάρος για τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλέμπορους και λοιπά παράσιτα.

Οσο για τη φοροληστεία, αυτή δεν αγγίζει το ίδιο όλους. Είναι προσανατολισμένη στα λαϊκά νοικοκυριά στην πόλη και το χωριό, αυτά που δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα, από την αιμορραγία της ακρίβειας, να αντεπεξέλθουν στα δυσβάστακτα βάρη της ανατροφής των παιδιών, με τη «δωρεάν» Υγεία και Παιδεία και ...πάει λέγοντας. Τώρα τους έρχεται στο κεφάλι και το μόνιμο χαράτσι για ένα «κεραμίδι» που τυχόν έχουν πάνω απ' το κεφάλι τους. Οι άλλοι «πολίτες», του κ. Παπαχελά, χαίρουν δεκάδων φοροαπαλλαγών, κρατικών χρηματοδοτήσεων και από την εκμετάλλευση των εργατών έχουν εξασφαλίσει και τα τρισέγγονά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ