Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Γεννήματα των μονοπωλίων

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Εντυπωσιασμένος» με το έργο της συγκυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) δηλώνει ο εκπρόσωπος του γερμανικού SPD και «αντίπαλος» της Α. Μέρκελ στις εκλογές για τη Καγκελαρία Π. Στάινμπουργκ.

Με αφορμή τις επίσημες επαφές του στην Αθήνα και ανταποδίδοντας τις αβροφροσύνες του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα απέδωσε τα εύσημα για το γεγονός ότι «υπάρχει πλέον σχεδόν αυτοματισμός και όταν οι δείκτες δείχνουν πιθανή υπέρβαση του προϋπολογισμού αυτόματα χτυπά το καμπανάκι του κινδύνου». Πρόκειται για τις «ρήτρες αυτόματης διόρθωσης» σε κάθε εμφανιζόμενη απόκλιση από τους αντιλαϊκούς στόχους. Πολιτική που σημαίνει την επιβολή αλλεπάλληλων νέων μέτρων για την παραπέρα διάλυση μέχρι και εξαφάνιση του συνόλου των κρατικών κονδυλίων που έχουν να κάνουν με τις λαϊκές ανάγκες, επίσης με τα απανωτά χαράτσια και μέτρα καταλήστευσης του διαλυμένου λαϊκού εισοδήματος. Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός έχει κάθε λόγο - και αυτό έκανε - να ευχηθεί την «καλή επιτυχία από καρδιάς» στη συγκυβέρνηση και το έργο της.

Το τυμπανιαίο πτώμα της σοσιαλδημοκρατίας, τίποτα απολύτως δεν έχει να ζηλέψει από το άλλο κομμάτι των διαχειριστών του εκμεταλλευτικού συστήματος. Τους το αναγνώρισαν και παράγοντες του οικονομικού επιτελείου της συγκυβέρνησης, λέγοντας ότι «αν και προερχόμαστε από διαφορετικούς χώρους μπορούμε να συνεργαζόμαστε»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ