Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΙΕΚ - ΕΠΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Κινητοποίηση σήμερα στις 12 μ. στο υπουργείο

Νέα κινητοποίηση από σπουδαστές και αύριο

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ και μαθητές των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) του υπουργείου. Οι νέοι στις σχολές της κατάρτισης κινητοποιούνται για το πρόβλημα των σοβαρών ελλείψεων σε καθηγητές, που αφήνει πολλές ειδικότητες στις ΕΠΑΣ χωρίς μάθημα. Να καταργηθούν τα δίδακτρα και να μη διαγραφεί κανένας σπουδαστής από το ΙΕΚ επειδή δεν μπορεί να τα πληρώσει, διεκδικεί, ανάμεσα σε άλλα, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥΣΔΙΕΚ).

Σε αντίστοιχη πρωτοβουλία προχωρούν αύριο, Παρασκευή, στις 12.00 μ. στον ΟΑΕΔ στον Αλιμο (Δωδεκανήσου 6) οι σπουδαστές στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ μαζί με Επιτροπές Ανέργων. Αντιδρούν στις άσχημες συνθήκες και τις εξευτελιστικές αμοιβές στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης αλλά και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καταδικάσει με το «Σχέδιο Δράσης για την απασχόληση» τη νεολαία να εργάζεται για μια ζωή με όρους σύμβασης μαθητείας. Τη συμμετοχή τους έχουν αποφασίσει τα 3μελή των παρακάτω ΕΠΑΣ: Ηλεκτρολόγων Αυτοκινήτων Αιγάλεω (Α' έτος), Ηλεκτρολόγων Εγκαταστάσεων Καλαμακίου (Α' έτος), Θερμοϋδραυλικών Καλαμακίου (Α' έτος), Γραφιστών Ν. Ηρακλείου (Α' έτος) και Εργαλειομηχανών Αιγάλεω (Β' έτος). Στην κινητοποίηση καλεί και η Επιτροπή Ανέργων Καλλιθέας.

Οι αγωνιστικές αυτές πρωτοβουλίες θα δώσουν τη σκυτάλη στην απεργία στις 20 Φλεβάρη, τη συμμετοχή τους στην οποία οι σπουδαστές στις σχολές κατάρτισης και μαθητείας ήδη προετοιμάζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ