Τρίτη 12 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ: «Την ισχυρή της διαφωνία σχετικά με το ενδεχόμενο εφαρμογής του ΕΕΤΗΔΕ το 2013 και της αντίστοιχης μετάθεσης του χρόνου επιβολής του Ενιαίου Φόρου Ακίνητης Περιουσίας στο 2014, εκφράζει η ΔΗΜΑΡ» (στο ΕΘΝΟΣ).

Ο ΚΟΜΠΟΣ: «Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας νιώθει αυτή τη στιγμή ότι συμπιέζεται αφόρητα, σε σημείο ασφυξίας (...) Η κατάσταση είναι εκρηκτική και επικίνδυνη. Αν η τρόικα συνεχίσει να απορρίπτει τα πλέον βάσιμα αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης, όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ο εξορθολογισμός της φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης και η σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών στο Δημόσιο, θα σπρώξει την κοινωνία και την κυβέρνηση στα απώτατα όριά τους (...) η παράλογη εμμονή σε λογιστικές προσεγγίσεις ζητημάτων μπορούν να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες εκρήξεις» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ: «Διαμορφώθηκε μια σπειροειδής κίνηση βύθισης της οικονομίας (...) Δεν φαίνεται τίποτε στον ορίζοντα ικανό να ανακόψει την καθοδική τροχιά της (...) Η οικονομία αυτή τη φορά κινδυνεύει να "σκάσει" εντός από μια ιδιότυπη εσωτερική στάση πληρωμών παρασύροντας τους πάντες και τα πάντα. Ο κίνδυνος κοινωνικής και πολιτικής αποσταθεροποίησης είναι φανερός πια» (στο ΒΗΜΑ).

Ο ΕΠΑΙΝΟΣ: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ (...) Θετικό γεγονός ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απαγκιστρώνεται από ακτιβιστικές πρακτικές και λογικές (...) Κυρίως στο φορολογικό πρόγραμμά του γίνεται περισσότερο σαφής η προσγείωση με την αποκήρυξη ιδεών και πρακτικών που υποστηρίχθηκαν έως τώρα με φανατισμό και έγιναν σημαία όλων σχεδόν των αγώνων που δόθηκαν σε πλατείες και δρόμους. Η πρώτη αποκήρυξη αφορά στο περιβόητο κίνημα "Δεν πληρώνω" (...) Σημειώνεται, και μάλιστα με έμφαση, ότι η σημερινή φορολογική πολιτική "δημιουργεί κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο: μια καινοφανή και ευρέως διαδεδομένη αντίληψη μίας νέας γενιάς πολιτών που θεωρούν (τις περισσότερες φορές δικαίως) τη μη εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεών τους ως "νόμιμη" (...) Η καλλιέργεια μιας τέτοιας κουλτούρας, τονίζεται, δεν είναι άνευ σημασίας. Θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα ακόμη και όταν υπάρξει μια δίκαιη φορολογική πολιτική"» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ