Τρίτη 12 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΧΡΥΣΟΥ
Αγώνας ενάντια στην παράδοση ορυκτού πλούτου σε πολυεθνικές

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι νέα συγκέντρωση στην Κομοτηνή

Aπό τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Aπό τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Με μια μεγάλη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, το περασμένο Σάββατο, ο λαός της Χαλκιδικής που αγωνίζεται ενάντια στη λειτουργία της μεταλλουργίας χρυσού «Ελληνικός Χρυσός» δήλωσε την απόφασή του να κλιμακώσει τον αγώνα του ενάντια στην παράδοση του ορυκτού πλούτου στις πολυεθνικές. Ταυτόχρονα, έδωσε απάντηση στην επιχείρηση τρομοκρατίας, βίας και αυταρχισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη από τους μηχανισμούς καταστολής με εντολή της κυβέρνησης.

Η μεγάλη κινητοποίηση οργανώθηκε από τις Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θράκης που παλεύουν ενάντια στα χρυσωρυχεία που θέλει να λειτουργήσει εκεί η πολυεθνική «ELDORADO». Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Δημαρχείου και διασχίζοντας τους κεντρικούς δρόμους της πόλης κατέληξε στο ίδιο σημείο. Εργαζόμενος λαός και νεολαία, είπαν «όχι» στη μεταλλουργία χρυσού που με τη χρήση κυανίου θα καταστρέψει περιβάλλον και την υγεία του λαού και παραγωγικές δραστηριότητες όπως γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, τουρισμός.

Με δικό τους διακριτό μπλοκ συμμετείχαν στη μεγάλη διαδήλωση οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, ΟΓΕ και ΜΑΣ. «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει» διαδήλωσαν διακηρύττοντας ταυτόχρονα ότι «ο χρυσός ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το πολυεθνικό».

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή, καθώς και οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ζιώγας και Βασίλης Ρέβας.

Με τη μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στους ληστές του ορυκτού πλούτου, ενώθηκε η κινητοποίηση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών που ήταν την ίδια ώρα σε εξέλιξη ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Η σκυτάλη του αγώνα σήμερα περνά πάλι στο λαό της Θράκης που προγραμματίζει μεγάλη συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία της Κομοτηνής.

Η επένδυση στη Χαλκιδική συζητήθηκε χτες το βράδυ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Εξω από το Δημαρχείο υπήρχε ισχυρή παρουσία της αστυνομίας.

Εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων, των Επιτροπών Αγώνα ενάντια στην μεταλλουργία χρυσού, επιστήμονες που εναντιώνονται στην επένδυση παρουσίασαν συντριπτικά στοιχεία για τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα προκύψουν. Εκπρόσωποι της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», αλλά και του ΙΓΜΕ, όπως επίσης και ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρ. Πάχτας, που τάσσονται υπέρ της επένδυσης, προσπάθησαν να διασκεδάσουν τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν προβάλλοντας ως κερασάκι τα δήθεν έσοδα που θα έχει το Δημόσιο και τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν.

Μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε ολοκληρωθεί η συνεδρίαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ