Τρίτη 12 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΙΓΙΝΙΟ
Κινητοποίηση ενάντια στα διόδια

Από την κινητοποίηση της Κυριακής
Από την κινητοποίηση της Κυριακής
Ανοιχτές τις μπάρες των διοδίων στο σταθμό του Αιγινίου κράτησαν για περισσότερες από πέντε ώρες κάτοικοι και φορείς του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού, που την Κυριακή πραγματοποίησαν νέα κινητοποίηση με αίτημα την κατάργησή τους. Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι. Συμμετείχαν φορείς του νομού, εκπρόσωποι κομμάτων, οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι των Δήμων της Πιερίας, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και η ΠΑΣΥ, μέλη της επιτροπής αγώνα που παλεύουν για την κατάργηση των διοδίων στη Λεπτοκαρυά.

Με συνθήματα «Οι δρόμοι ανήκουν στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό», «Ούτε φθηνά ούτε ακριβά, όχι σε όλα τα διόδια», ο λαός της περιοχής διατράνωσε την απόφασή του να συνεχίσει τον αγώνα για την κατάργηση των διοδίων στο νομό.

Στη συγκέντρωση εκ μέρους του ΚΚΕ χαιρέτησε ο Γιάννης Ζιώγας, Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των κατοίκων και τους κάλεσε σε συντονισμό με τον εργαζόμενο λαό άλλων περιοχών να κλιμακώσουν τον αγώνα και να διεκδικήσουν από κοινού την κατάργηση όλων των διοδίων.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Το ΚΚΕ αγωνίζεται για έναν δρόμο ανάπτυξης όπου το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και κάθε άλλη υποδομή πρέπει να ανήκουν αποκλειστικά στο λαό που θα τα χρησιμοποιεί ελεύθερα, χωρίς κανένα χαράτσι». Πρόσθεσε ότι «στο παράδειγμα του ξεπουλήματος των οδικών αξόνων, συμπυκνώνεται ανάγλυφα ολόκληρη η πολιτική που εφαρμόζει και η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ». Κάλεσε το λαό να μην έχει αυταπάτες ότι όσοι στηρίζουν αυτή την πολιτική θα παλέψουν για την κατάργηση των διοδίων. Να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια τους και να κλιμακώσουν τον αγώνα για την αλλαγή των συσχετισμών και την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ