Τετάρτη 20 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ - ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Μέγιστη μέριμνα προς τους νέους μας

Ενόψει, του επικείμενου 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και ως ελάχιστη συμβολή στον προσυνεδριακά διάλογο, νοιώθω την ανάγκη να πω τα εξής :

Απευθύνομαι με σεβασμό και εκτίμηση σε όλους τους συντρόφους, σε όλους τους αγωνιστές της ζωής, που μέσα στη δίνη των πολύχρονων ταξικών, ιδεολογικών και κοινωνικών αγώνων, κράτησαν και κρατούν άσβεστη τη φλόγα των αξιών για μια ανώτερη μορφή ζωής, που μοναδικό στόχο είχε και έχει να εξαλείψει τις κοινωνικές αντιθέσεις, να καταργήσει την από αιώνες εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και να προσφέρει περιεχόμενο, αισιοδοξία, ομορφιά και βεβαιότητα, στην πορεία της ζωής των ανθρώπων.

Ομως, αυτοί οι υψηλοί στόχοι για να επιτευχθούν και να εδραιωθούν είναι μέγιστη ανάγκη να δημιουργηθεί ο άνθρωπος νέου τύπου, όπως έλεγε ο φλογερός επαναστάτης Βλαντιμίρ Ιλίτς Λένιν.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, θέλω να πω ότι για να ανατρέψεις την επαίσχυντη καπιταλιστική κοινωνία του κόσμου της ψευτιάς, της υποκρισίας, της απάτης, της τοκογλυφίας, της φιλαργυρίας, της εγωπάθειας, του ατομικισμού, του ρατσισμού, της ψυχοφθόρου καθημερινής αβεβαιότητας, όλων αυτών των πρωτόγονων και τυχοδιωκτικών ενστίκτων και ιδιωμάτων και για να παύσει να λειτουργεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο όπως έχω αναφέρει, πρέπει να χτίσεις το Αντίθετο.

Το Μέγα Αντίθετο, είναι η κοινωνία του Σοσιαλισμού. Ο Σοσιαλισμός. αυτό το σημαντικό κοινωνικό - οικονομικό σύστημα, αποτελεί τον ανθό της νεότερης επαναστατικής σκέψης τίμιων ανθρώπων.

Ομως το οικοδόμημα αυτό δεν είναι δυνατόν να στηριχθεί με διαβρωμένες και αλλοτριωμένες συνειδήσεις μαζών, έχοντας και το σημαντικό έλλειμμα της ταξικής συνείδησης.

Αναφέρθηκα σε όλα αυτά τα βασικά γνωρίσματα γιατί σήμερα με την εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης γενικότερα, είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε ο επαναστάτης να εμφορείται με ιδεολογική πληρότητα, να έχει επάρκεια γνώσεων να αποτελεί πρόσωπο ακέραιου ανθρώπου και να λειτουργεί ως άτρωτη ασπίδα στα δηλητηριώδη βέλη του διεφθαρμένου καπιταλιστικού συστήματος, που η ζωή τον χρέωσε να ανατρέψει.

Εν κατακλείδι, επειδή το ΚΚΕ από την ίδρυσή του είναι το κόμμα της νιότης, είναι μεγάλη πρόκληση και σάλπισμα για τους πρωτοπόρους νέους και νέες της ΚΝΕ, για όλους τους νέους της χώρας μας να κάνουν ένα μεγάλο ιστορικό ποιοτικό άλμα και να κατακτήσουν το φωτεινό μέλλον που τους ανήκει.

Θέλω να πιστεύω ότι η ζωή θα αμυνθεί, σε αυτόν τον φθοροποιό ατελείωτο κατήφορο. Ο συνεχής ιδεολογικός και ταξικός αγώνας είναι χρέος και επιτακτική ανάγκη να συνεχίζεται με αμείωτη ένταση έως την τελική νίκη των λαών, έναντι του άπληστου και απάνθρωπου πολυεθνικού κεφαλαιοκρατικού θηρίου.

Ως επίλογο, συγχαίρω το ΚΚΕ για τις καθαρές και αταλάντευτες θέσεις του.

  • Ποτέ δεν έχει πει μισόλογα και αναλήθειες στο λαό.
  • Μεταφέρει πάντα με καθαρότητα τις Θέσεις και το πολιτικό του πρόγραμμα, δημιουργώντας την πλέον πολύτιμη λαϊκή παρακαταθήκη.
  • Η ζωή έδειξε ότι οι πεπλανημένες πλειοψηφίες, στερούνται ώριμου πολιτικού κριτηρίου. Υιοθετούν εύκολα τις απατηλές υποσχέσεις, επιλέγοντας πάντα το μικρότερο κακό. Δηλαδή, η μικροαστική συμπεριφορά σε όλο της το συντηρητικό μεγαλείο...

Γι' αυτό σύντροφοι αναφέρθηκα με έκδηλη αγωνία στην ανάγκη δημιουργίας νέου τύπου ανθρώπου, της αξιοπρέπειας και της ανιδιοτελούς προσφοράς για κοινό καλό.

Μόνο με αυτή την ποιότητα ανθρώπων είναι δυνατόν να δημιουργήσουμε το Σοσιαλιστικό οικοδόμημα, της μέριμνας του ενός για όλους και όλων για τον ένα.

Είμαι αισιόδοξος, γιατί οι αρχές και η ιστορία του ΚΚΕ αποτελούν τη διαυγέστερη πηγή αληθειών της ζωής και είναι ευθύνη και χρέος του λαού, να την προσεγγίσει.

Για τις εργασίες του Συνεδρίου, εύχομαι καλή επιτυχία.


Αχιλλέας Κουκουλόπουλος
Πρώην πρόεδρος ΕΒΕ Ηλιούπολης, πρώην αντιπρόεδρος ΟΒΣΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ