Τετάρτη 20 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ - ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Για την πολιτική του Κόμματος

Θα ήθελα να πω με λίγα λόγια τις απόψεις μου για την πολιτική του Κόμματος, γενικά.

Εχοντας υπόψη ότι η μόνη απάντηση στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού είναι ο Σοσιαλισμός, θέλω να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με την πολιτική του Κόμματος. Εκεί, όμως, που αρχίζουν οι ενστάσεις είναι στο πώς και με ποιους ανθρώπους υλοποιείται αυτή η πολιτική στην καθημερινή πρακτική.

Πρώτα - πρώτα είναι κατεπείγουσα ανάγκη να βγουν μπροστά στην πρώτη γραμμή του αγώνα περισσότεροι νέοι στην ηλικία, συγκροτημένοι πολιτικά - ιδεολογικά και δοκιμασμένοι σύντροφοι.

Ο λόγος τους πρέπει να είναι πολύ απλός και σταράτος, ώστε να γίνονται πολύ εύκολα κατανοητοί από τους πιο απλούς και σχετικά αμόρφωτους ανθρώπους. Αρκεί ο πολύς κόσμος να καταλάβει το Α και το Ω της επαναστατικής θεωρίας του Μαρξισμού - Λενινισμού, ότι δηλαδή στην καπιταλιστική κοινωνία από τη μια πλευρά υπάρχει η μέγιστη πλειοψηφία των εργαζομένων που παράγουν όλο τον πλούτο και από την άλλη υπάρχει μια στην κυριολεξία χούφτα καπιταλιστών, που κλέβουν και ιδιοποιούνται όλο αυτόν τον πλούτο και δεν αφήνουν στους εργαζόμενους να 'χουν στον ήλιο μοίρα και να ζουν σαν άνθρωποι.

Εδώ μπαίνει, άμεσα, το πρόβλημα της καθημερινής επικοινωνιακής πολιτικής και τακτικής του Κόμματος. Πρέπει το Κόμμα να αντιπαλέψει τον καπιταλισμό με τα ίδια του τα όπλα, που πολεμάει τους εργαζόμενους. Αυτά τα όπλα είναι τα έντυπα του Κόμματος και το internet. Το portal που άνοιξε το Κόμμα στο internet δυστυχώς δε διαφέρει σχεδόν καθόλου από τον «Ρ», σε ό,τι αφορά στην εμφάνιση και στην παρουσίαση της πολιτικής του Κόμματος. Ο «Ρ» ΔΕΝ αγοράζεται και δεν διαβάζεται εύκολα από τη μεγάλη μάζα των εργαζόμενων γιατί η γλώσσα του είναι όπως είναι - και έτσι πρέπει να είναι - γιατί είναι όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ.

Για τον ίδιο, όμως, ακριβώς λόγο ΔΕΝ μπαίνει ένας εργαζόμενος και ιδιαίτερα νέος στο portal του ΚΚΕ. Ενας νέος αν σε 10'' - 15'' ΔΕΝ βρει κάτι το ελκυστικό και ενδιαφέρον θα φύγει από το portal και θα πάει παρακάτω!

Είναι κατεπείγουσα ανάγκη να μιλήσουμε κατευθείαν στην καρδιά των νέων εργαζόμενων και πρέπει να κερδίσουμε το μυαλό και την καρδιά τους. Μέσα από τους νέους θα αρχίσουν να πλησιάζουν στο Κόμμα και να ακούν τις θέσεις του Κόμματος ευρύτερες μάζες εργαζομένων.

Αυτό μπορεί να γίνει μέσω μιας ιστοσελίδας στο twitter ή όπως αλλιώς μπορεί να λέγεται, μέσα από την οποία νέοι κατάλληλα μορφωμένοι θα επικοινωνούν καθημερινά και θα κάνουν διάλογο με όλη τη νεολαία. Σε μια τέτοια ιστοσελίδα θα πρέπει να προβάλλονται πολύ απλά και όχι με κομματική γλώσσα η γενική πολιτική του Κόμματος, οι θέσεις και οι αγώνες του για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και τα καθημερινά προβλήματα όλων των εργαζομένων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για έναν πολύ απλό και αποτελεσματικό τρόπο επικοινωνίας αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, η εκπομπή «Ελληνοφρένεια» του ραδιοσταθμού REAL FM.

Πρέπει με συστηματική δουλειά να αρχίσουμε να κερδίζουμε με το μέρος μας τους νέους, ιδιαίτερα, και όλους τους εργαζόμενους γιατί, δυστυχώς, τα προβλήματα είναι πάρα πολύ σοβαρά και ο κόσμος ζητάει απαντήσεις και προοπτική λύσης των προβλημάτων.

Σχετικά με τη στάση του Κόμματος απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, η γνώμη μου να συνεχίσει ο «Ρ» να δημοσιεύει τα κατάλληλα κάθε φορά άρθρα - αναλύσεις, με τα οποία να ξεσκεπάζεται η καιροσκοπική και γι' αυτό επικίνδυνη για τα λαϊκά συμφέροντα πολιτική του. Θα είναι αρκετό, στις δημόσιες ομιλίες, να γίνεται αναφορά πολύ σύντομα στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι αρκετό ν' αναφέρεται ότι εφόσον παραμένουμε εγκλωβισμένοι στο μαντρί της ΕΕ, η οποία σχεδιασμένα, στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος, αποδιάρθρωσε και σχεδόν διέλυσε την οικονομία της Ελλάδας και μας χρεοκόπησε, ΔΕΝ πρόκειται να λυθεί κανένα από τα προβλήματα των εργαζομένων, γιατί δίπλα στον ΚΑΚΟ ΔΕΝ υπάρχει κανένας ΚΑΛΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ή καπιταλιστής. Αυτά για να μη δημιουργείται η εντύπωση ότι το μόνο πρόβλημα του ΚΚΕ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική του.


Πέτρος Στρούλιας
Λάρισα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη μάχη των εκλογών το portal «902.gr» (2015-01-26 00:00:00.0)
Στη μάχη των εκλογών το portal «902.gr» (2015-01-26 00:00:00.0)
Ούτε αράδα για ΚΚΕ και ΠΑΜΕ (2013-04-20 00:00:00.0)
Αλλη μια κερδισμένη μάχη για το portal του «902.gr» (2013-04-13 00:00:00.0)
Για τις Θέσεις του 19ου Συνεδρίου (2013-03-23 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2001-11-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ