Τετάρτη 20 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ 58ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΗ «ΧΑΛΚΟΡ»
Αμεση απάντηση από τους κομμουνιστές

Νέα εξόρμηση, χτες το ξημέρωμα, από την ΚΟ του ΚΚΕ στην περιοχή

Απ' τη χτεσινή εξόρμηση έξω απ' το εργασιακό γκέτο
Απ' τη χτεσινή εξόρμηση έξω απ' το εργασιακό γκέτο
Με δύο εξορμήσεις, την Παρασκευή και χτες Τρίτη, έξω από τα εργοστάσια του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ (συμφερόντων Στασινόπουλου), η Κομματική Οργάνωση Χαλκίδας - Θήβας του ΚΚΕ, κατήγγειλε το εργατικό δυστύχημα που συνέβη την περασμένη Πέμπτη στο εργοστάσιο της ΧΑΛΚΟΡ στα Οινόφυτα. Χτες, οι κομμουνιστές βρέθηκαν από το ξημέρωμα στην πύλη του εργοστασίου, όπου παρευρέθηκε και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Οι κομμουνιστές κατήγγειλαν στους εργαζόμενους το θάνατο του 58χρονου εργάτη, πατέρα τεσσάρων παιδιών, που έχασε τη ζωή του από έκρηξη στο χυτήριο. Ο εργάτης διαμελίστηκε καθώς δούλευε στο τμήμα διαλογής σκραπ, όπου γίνεται διαλογή σε βλήματα, όλμους, σφαίρες κ.λπ. από αποβολές του στρατού και έγινε έκρηξη. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο τμήμα έχει ανατεθεί σε εργολάβο - πάγια τακτική που στοχεύει στη μείωση του κόστους παραγωγής. Τονίζεται, δε, ότι ο κύκλος εργασιών της ΧΑΛΚΟΡ αυξήθηκε από τα 1.249,3 εκατ. ευρώ του 2011 σε 1.259,3 εκατ. ευρώ του 2012, ενώ τα προ φόρων κέρδη της μητρικής εταιρείας (ΒΙΟΧΑΛΚΟ) επίσης αυξήθηκαν από 12,3 εκατ. ευρώ το 2011 σε 13,4 εκατ. ευρώ το 2012 (αύξηση κατά 8,7%).

Στην ανακοίνωση που μοίρασαν οι δυνάμεις του Κόμματος σημειώνεται ότι ο θάνατος του εργάτη «είναι αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών εργασίας και της έλλειψης στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων.

Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια στιγμή που συνέβη το τραγικό συμβάν στη ΧΑΛΚΟΡ, στην ΕΛΒΑΛ καταγραφόταν ένας ακόμη τραυματισμός εργάτη. Δεν είναι τυχαίο ότι στα κάτεργα του Στασινόπουλου μετράμε πολλά αντίστοιχα εγκλήματα με νεκρούς και σακατεμένους (ΕΛΒΑΛ, ΕΛΒΑΛ κολόρ κ.α.). Δεν είναι τυχαίο ότι η εντατικοποίηση της δουλειάς ''χτυπάει κόκκινο''. Δεν είναι τυχαίο ότι οι εργολαβίες, η πλέον ανειδίκευτη δουλειά δηλαδή, είναι καθεστώς. Δεν είναι τυχαίο ότι η τρομοκρατία τσακίζει κόκαλα μέσα στα γκέτο του ομίλου.

Ετσι πλουτίζει ο Στασινόπουλος και ο κάθε Στασινόπουλος. Τα κέρδη του είναι βαμμένα με το αίμα και τον ιδρώτα σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ