Κυριακή 8 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Καταπολεμήστε τους ιούς

Οι ιώσεις είναι το χαρακτηριστικό της εποχής μας και οι αυξομειώσεις στα επίπεδα της θερμοκρασίας των τελευταίων μηνών δε βοηθούν ιδιαίτερα στην αποφυγή τους. Οι κλειστοί χώροι που δεν αερίζονται καλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι, θα λέγαμε, τα καλύτερα εκκολαπτήρια για την επώαση των ιώσεων.

Οι ιώσεις έχουν πολλές παραλλαγές, ενώ χρόνο με το χρόνο μεταβάλλονται και εμφανίζουν νέα συμπτώματα. Οι κλιματολογικές αλλαγές, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η κακή διατροφή, σε συνδυασμό με την εξασθένηση της άμυνας του οργανισμού, η οποία διαφέρει από άτομο σε άτομο, είναι μερικοί από τους παράγοντες που συμβάλλουν στη μετεξέλιξη των ιώσεων.

Ετσι, πολλοί από μας έχουν πυρετό μυϊκού πόνου, άλλοι έχουν μόνο βήχα και καθόλου καταρροή, ενώ κάποιοι άλλοι τα συνδυάζουν όλα μαζί.

Η καλύτερη άμυνα στους ιούς και τις διάφορες ιώσεις είναι η καλή διατροφή, η λήψη πολλών υγρών και η κατανάλωση λαχανικών και φρούτων, ενώ τις μέρες που είμαστε άρρωστοι καλό είναι να αποφεύγουμε τον καφέ, το αλκοόλ, τα ζωικά λίπη και το κόκκινο κρέας.

Προτιμήστε καλύτερα να πίνετε πολύ νερό, φρέσκους χυμούς φρούτων, να πίνετε χαμομήλι με μέλι που είναι χαλαρωτικό και μειώνει την καταρροή, ή αν προτιμάτε φασκόμηλο, να τρώτε πολλές σούπες λαχανικών, στις περιπτώσεις αυτές συνιστάται και η κοτόσουπα, βάλτε στη διατροφή σας τα όσπρια και το σκόρδο και να τρώτε 3 φρούτα τουλάχιστον τη μέρα (πορτοκάλια, ακτινίδια, γκρέιπφρουτ, σαγκουίνια κ.ά.).

Καλό είναι να μην καταφεύγετε αμέσως στην αντιβίωση, αν δεν το κρίνει απαραίτητο ο γιατρός σας. Είναι προτιμότερο να καταπολεμήσετε τις ιώσεις με τα διατροφικά όπλα που σας υποδείξαμε, να κάνετε ζεστά μπάνια, που επίσης ανακουφίζουν, μειώνουν τον πυρετό και αποσυμφορίζουν από την καταρροή.


Χ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ