Πέμπτη 4 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Απαντούν αγωνιστικά στα αντεργατικά σχέδια

Καθολική η συμμετοχή στη χτεσινή 24ωρη απεργία

Από τη χτεσινή απεργία
Από τη χτεσινή απεργία
Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στον Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Φαρμάκων Ιωαννίνων ΠΕ (ΠΡΟΣΥΦΙΠΕ) διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, ενάντια στα αντεργατικά σχέδια που απεργάζεται η διοίκηση στο φόντο της όξυνσης του καπιταλιστικού ανταγωνισμού και στον κλάδο του φαρμάκου.

Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί μπροστά από την είσοδο της επιχείρησης για να περιφρουρήσουν την απεργιακή κινητοποίηση. Η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν σχεδόν καθολική, καταδεικνύοντας την αποφασιστικότητά τους να μην πληρώσουν τα σπασμένα της επιχειρηματικής δράσης στο φάρμακο, της πολιτικής που μετατρέπει ένα κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα με επιπτώσεις στους εργαζόμενους στον κλάδο αλλά και στους άλλους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που το έχουν ανάγκη. Γι' αυτό και κάλεσαν με την ανακοίνωση του σωματείου τους διερχόμενους οδηγούς και περαστικούς να εκφραστεί η πλατιά αλληλεγγύη και στήριξη στο δίκαιο αγώνα διεκδικώντας φάρμακο και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που φτάνουν τους 3 μήνες και δε δέχονται καμία μείωση μισθών, καμία απόλυση όποιος και αν είναι ο νέος ιδιοκτήτης. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αγορά της ΠΡΟΣΥΦΙΠΕ από τον Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Αττικής (ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ).

Η αγωνιστική κινητοποίηση και καθολική συμμετοχή των εργαζομένων άσκησε πίεση στη διοίκηση η οποία έκανε λόγο για καταβολή μέρους των δεδουλευμένων μέχρι το μεσημέρι. Οι εργαζόμενοι ωστόσο που συνεχίζουν τον αγώνα τους βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα διεκδικώντας να εξοφληθούν όλοι οι μήνες.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία του κλάδου (ΟΕΦΣΕΕ) στηρίζει την απεργία που αποφάσισε η γενική συνέλευση των εργαζόμενων στον ΠΡΟΣΥΦΙΠΕ.

«Οι εργαζόμενοι μαζί με το κλαδικό σωματείο παλεύουν για την άμεση καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων (ήδη έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και ασφαλιστικά μέτρα) για να μη γίνει καμία απόλυση και καμία μείωση σε μισθούς και δικαιώματα, όποιο και αν είναι το νέο εργοδοτικό καθεστώς της επιχείρησης.

Η ΟΕΦΣΕΕ θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους και δίπλα στο κλαδικό σωματείο της περιοχής σε ό,τι αποφασίσουν και καλεί και τους εργαζόμενους στους συνεταιρισμούς ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και Συνεταιριστική Φαρμακαποθήκη (ΣΥΝΦΑ) να εκφράζουν έμπρακτα τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ