Πέμπτη 4 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ κωλυσιεργούν την απόφαση για την Πρωτομαγιά

Να καλλιεργήσουν κλίμα αναμονής, ευνοώντας τις μεθοδεύσεις σε βάρος της εργατικής Πρωτομαγιάς, επιδίωξαν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΔΑΚΕ (ΝΔ) και Αγωνιστικές Συσπειρώσεις Εργατών (ΣΥΡΙΖΑ) στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας.

Οι δύο παρατάξεις αρνήθηκαν την πρόταση που έθεσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ για να προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο απεργία την Πρωτομαγιά, με το επιχείρημα ότι... περιμένουν τη ΓΣΕΕ για να πάρουν απόφαση.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ τονίζει πως «η άρνησή τους στη χτεσινή συνεδρίαση (σ.σ. την Τρίτη) του Εργατικού Κέντρου, στην πρότασή μας για να υπερασπιστούμε το χαρακτήρα της Πρωτομαγιάς και να προκηρύξουμε 24ωρη απεργία, αποδεικνύει περίτρανα το συνδικαλιστικό τους ρόλο και μας δικαιώνει στην εκτίμησή μας ότι είναι μέρος του προβλήματος της εργατικής τάξης που καλείται να αντιμετωπίσει. Υπηρετούν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια Σωματεία, να συνεδριάσουν και να πάρουν αποφάσεις απεργίας, όπως έκανε ήδη το Σωματείο εργαζομένων στην ΔΕΥΑ Καλαμάτας. Επίσης καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν και να απομονώσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του Εργατικού Κέντρου, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ