Πέμπτη 4 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αύριο Παρασκευή η 24ωρη απεργία στην «Πίνδος»

Προκηρύχθηκε από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων μετά από παρέμβαση του ΠΑΜΕ

Αύριο, Παρασκευή 5 Απρίλη, προκηρύχθηκε 24ωρη απεργία στην πτηνοτροφική επιχείρηση «Πίνδος» από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, μετά από τη δυναμική αποφασιστική παρέμβαση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, που απαίτησαν την άμεση επαναπρόσληψη της απολυμένης βιομηχανικής εργάτριας Αλίκης Γιώτη. Εργάτες και εκπρόσωποι από τα ταξικά σωματεία έκαμψαν την κωλυσιεργία, την αναβολή από μέρα σε μέρα της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου για να παρθεί σχετική απόφαση, πέταξαν έξω από το Εργατικό Κέντρο την Αστυνομία που ειδοποιήθηκε και προκλητικά επιχείρησε να μπει στην αίθουσα συνεδριάσεων των εργαζομένων την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Η απεργιακή κινητοποίηση στην «Πίνδος» ξεκινά την Πέμπτη στις 10 το βράδυ ενώ αποφασίστηκε και η κλιμάκωση του αγώνα με μπαράζ επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων σε περίπτωση που η βιομηχανική εργάτρια δεν επαναπροσληφθεί.

Αρνήθηκαν να καταδικάσουν την απόλυση στην «Πίνδος»!

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών ζήτησε και έθεσε θέμα στις συνεδριάσεις των ΔΣ των συλλόγων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να παρθεί απόφαση καταδίκης και ανάκλησης της τρομοκρατικής απόλυσης της βιομηχανικής εργάτριας και μητέρας στην «Πίνδος», απαιτώντας παράλληλα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα, να εκφραστεί η στήριξη και αλληλεγγύη στους απλήρωτους εργάτες που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Σε μια σειρά σχολές του πανεπιστημίου η παράταξη της ΔΑΠ κατά κύριο λόγο αλλά και της ΠΑΣΠ σε ορισμένες άλλες καταψήφισαν ή απέφυγαν (ψήφισαν λευκό) να στηρίξουν την πρόταση του ΜΑΣ. Πρόβαλαν προκλητικά και σαθρά επιχειρήματα, όπως ότι «οι απολύσεις δεν ενδιαφέρουν το φοιτητικό σύλλογο», «το άγνωστο για τις συνθήκες απόλυσης» κ.ά., για να εκφραστεί η στήριξή τους στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική. Καμώνονται πως δεν ξέρουν ότι πρόκειται για καθαρά τρομοκρατική απόλυση και ως τέτοια αφορά και τους φοιτητές ως αυριανούς εργαζόμενους γιατί σηματοδοτεί την προσπάθεια της μεγαλοεργοδοσίας να μετατρέψει τους τόπους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα, στα οποία θα δουλέψουν αύριο για ένα κομμάτι ψωμί οι νέοι.

Στην ίδια ρότα και η παράταξη της ΕΑΑΚ. Σε άλλη σχολή ψήφισε κατά (ΦΠΨ) και σε άλλη (Ιστορικό Αρχαιολογικό) λευκό ισχυριζόμενη ότι δεν μπορεί να παρθεί απόφαση «από τα πάνω». Από κοντά και η ΑΡΕΝ ψήφισε λευκό σε Πληροφορική και Μαθηματικό αποφεύγοντας ουσιαστικά να πάρει θέση καταδίκης της τρομοκρατικής απόλυσης στην «Πίνδος».

Το επιχείρημα για το «άγνωστο των συνθηκών της απόλυσης» πρόβαλε σε τοπικό κανάλι και ο νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος στην «Πίνδος», Μιχάλης Κασσής, για να αποφύγει και αυτός από τη δική του μεριά να καταδικάσει την απόλυση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ