Πέμπτη 4 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
Προσπαθεί να «αναβαπτιστεί» η ηγεσία

Πρόσκληση για δημιουργία ενιαίου ψηφοδελτίου στις εκλογές αντιπροσώπων στα ΔΣ των ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ (θυγατρική της ΔΕΗ με αντικείμενο τη μεταφορά ενέργειας) και ΔΕΔΔΗΕ (θυγατρική με αντικείμενο τη διανομή ενέργειας) απηύθυνε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος (χρόνια επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ και συνιδρυτής του ΕΜΕΙΣ στη ΓΣΕΕ) σε όλες τις παρατάξεις στην Ομοσπονδία.

Την πρόσκληση απέρριψαν οι ταξικές δυνάμεις, η «Αγωνιστική Συνεργασία», τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι στόχος της είναι να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους και να αναβαπτίσει όσους μέχρι και τώρα στηρίζουν την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική. «Δεν θα μας παραξένευε - τονίζει η Αγωνιστική Συνεργασία - αν η πρόσκληση αφορούσε τη ΔΑΚΕ, τη ΣΑΔ (ΣΥΡΙΖΑ) γιατί είναι γνωστό σε όλους ότι: Μαζί έχουν συμφωνήσει για την απελευθέρωση, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ (...) Μαζί υπέγραψαν ΣΣΕ που περιέχει όλα τα αντεργατικά μέτρα των μνημονίων. Οι ίδιοι επεξεργάζονται σχέδιο με τη διοίκηση για το λεγόμενο "εξορθολογισμό" των επιδομάτων. Μαζί έχουν χαράξει όλα αυτά τα χρόνια τη γραμμή του συμβιβασμού στο συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ (...) Επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη γραμμή όταν βάζουν σαν στόχο τη "σωτηρία της ΔΕΗ...", προβάλλοντας το ελκυστικό για τους εργαζόμενους μήνυμα της "ενότητας", όχι όμως με βάση τα δικά μας συμφέροντα, αλλά στη γραμμή που έχουν χαράξει τα μονοπώλια και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι».

Οι εργαζόμενοι, σημειώνει πιο κάτω η Αγωνιστική Συνεργασία, δεν πρέπει να παγιδευτούν από τέτοιες μεταμορφώσεις και «με βάση τη δική τους πείρα από τα αρνητικά για τα δικαιώματα τους αποτελέσματα αυτής της γραμμής, να τους γυρίσουν την πλάτη. (...) Η ανατροπή των σημερινών συσχετισμών που υπάρχουν στο συνδικαλιστικό κίνημα, το αποφασιστικό δυνάμωμα της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ στις εκλογές για τους εκπροσώπους στα ΔΣ των ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και στα σωματεία της ΕΔΟΠ και ΕΤΕ που θα ακολουθήσουν, αποτελεί το απαραίτητο βήμα για την οργάνωση της πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ