Πέμπτη 4 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΚΕ - ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Αφήνουν στο απυρόβλητο τους εφοπλιστές και τα στηρίγματά τους

«Βούτυρο στο ψωμί» των εφοπλιστών και των μονοπωλιακών ομίλων και μακριά από τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα είναι το διεκδικητικό πλαίσιο που παρουσίασαν χτες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το νομοσχέδιο του ΥΝΑ, εκπρόσωποι από την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ), την Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΥΝΑ (ΠΟΥΕΝ), τις Ενώσεις Λιμενεργατών και Ναυτών, το Σύλλογο Εργαζομένων στο ΥΝΑ και του σωματείου πληρωμάτων της Πλοηγικής Υπηρεσίας. Πρόκειται για συνδικαλιστικές οργανώσεις όπου κυριαρχούν δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ και της Αυτόνομης Παρέμβασης.

Στις διαπιστώσεις τους επιβεβαίωσαν μεν ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο «σκούπα» όπως το χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γ. Γεωργακόπουλος (ΠΑΣΚΕ), που προωθεί την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων. Ωστόσο, κανένας τους, δεν είπε λέξη ότι πρόκειται για νομοσχέδιο που έρχεται να επιβάλει πλήρως τον κοινοτικό κανονισμό 3577/92 για την ελευθερία δράσης του κεφαλαίου στη ναυτιλία, «βγάζοντας λάδι» την Ευρωπαϊκή Ενωση». Ενώ ο εκπρόσωπος της ΠΟΥΕΝ Δ. Γκερλές απέδωσε το νομοσχέδιο σε «αυτοσχεδιασμούς» των υπουργών που πέρασαν από το υπουργείο την τελευταία 10ετία, οι οποίοι «δεν μπόρεσαν να χαράξουν μία συγκεκριμένη πολιτική». Ανέφεραν ότι θα προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή, αλλά δεν είπαν ούτε ένα οργανωτικό μέτρο για την επιτυχία τους.

Αποκρύπτοντας ότι πρόκειται για νομοσχέδιο ενταγμένο στην αντιλαϊκή πολιτική, ως διεκδίκηση προβάλουν, αποκλειστικά και μόνο την απόσυρσή του, παρά το γεγονός ότι για παράδειγμα, η κυβερνητική διοίκηση του ΟΛΠ, με βάση τον μνημονιακό νόμο 4024 αξιώνει για τους εργαζόμενους στο λιμάνι του Πειραιά υπογραφή ΣΣΕ με μείωση κατά 35% των μισθών. Και παρ' όλα αυτά, με έναν τέτοιο προσανατολισμό και πλαίσιο, καλούν τους ναυτεργάτες και τους νησιώτες σε «συντονισμό δράσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ