Πέμπτη 4 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΠΑΤΗΣΙΩΝ»
«Κλειστό» για νοσηλείες ασθενών!

Την άμεση πρόσληψη καρδιολόγων και παθολόγων γιατρών ώστε να μπορέσει το νοσοκομείο Πατησίων να νοσηλεύει ασθενείς απαίτησαν χτες οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου με παράστασή τους στη Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Εδώ και δύο βδομάδες, ο Παθολογικός Τομέας δε νοσηλεύει ασθενείς γιατί δε βρίσκεται Διευθυντής παθολόγος για να διευθύνει το Παθολογικό Τμήμα. Η Διοίκηση της ΥΠΕ υποσχέθηκε την πρόσληψη δύο επικουρικών καρδιολόγων, ενώ υποστήριξε ότι «ψάχνει» και για έναν διευθυντή. Το 2013 βρίσκει το Νοσοκομείο διασυνδεδεμένο με το «Αγία Ολγα» (τελευταίο ΦΕΚ 31/12/12 όπου δημιουργείται ενιαίο ΝΠΔΔ με την επωνυμία ΓΝΝΙ «Κωνσταντοπούλειο - Πατησίων»). Με βάση ενιαίο Οργανισμό οι κλίνες του «Πατησίων» θα μειωθούν σε 88 από 110.

Στη χτεσινή συνάντηση με τους εργαζόμενους η Διοίκηση της 1ης ΥΠΕ υποστήριξε ότι δεν θα καταργηθούν κλίνες, αλλά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε έκτακτη περίπτωση. Δηλαδή είναι εμφανής η απαξίωση και τακτική της σαλαμοποίησης, η οποία χρησιμοποιείται στην πολιτική των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων με τελικό στόχο το κλείσιμο των μικρών συνοικιακών νοσοκομείων.

Τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Πατησίων εξέφρασαν εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Αγιος Σάββας». Οι εργαζόμενοι στο «Πατησίων» θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους στην αυριανή τους συνέλευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ