Πέμπτη 4 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ «MEXIL - ΣΑΡΗΚΕΧΑΓΙΑΣ»
Καταγγέλλουν παιχνίδια σε βάρος τους

Παιχνίδια σε βάρος τους από το ΙΚΑ και την Τοπική Διοικητική Επιτροπή Νεάπολης, καταγγέλλουν οι απολυμένοι εργάτες της επιχείρησης επιπλοποιίας «MEXIL -Σαρηκεχαγιάς», που παλεύουν να πληρωθούν τις διαφορές από δεδουλευμένα που τους οφείλει η επιχείρηση και να τους αναγνωριστούν τα ένσημα που δεν τους κολλούσε στη διάρκεια της εργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν από 200 έως και 700 ένσημα και έχουν προσφύγει τόσο δικαστικά όσο και στο ΙΚΑ το οποίο αναγνώρισε ότι τους τα οφείλει η επιχείρηση και της επέβαλε και πρόστιμο.

Προχτές, για δεύτερη φορά, μετά από αναβολή, ήταν προγραμματισμένη να εξεταστεί η ένσταση που υπέβαλε η εργοδοσία κατά της απόφασης του ΙΚΑ, όμως αυθαιρετώντας η Τοπική Διοικητική Επιτροπή, έδωσε εκ νέου αναβολή, μετά από αίτημα της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι ο νόμος δεν επιτρέπει δεύτερη αναβολή και η απόφαση της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής στηρίζει εκ των πραγμάτων την εργοδοσία που ροκανίζει το χρόνο προσπαθώντας να απαλλαγεί από τις οφειλές της. Καταγγέλλουν επίσης και τη στάση του ΠΑΣΚίτη εκπροσώπου του ΕΚΘ στην Επιτροπή, που για άλλη μια φορά συντάχθηκε με την εργοδοσία, συνενώντας στην εκ νέου αναβολή.

Η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να πάρουν επίδομα από το Ταμείο Ανεργίας για 12 μήνες, αλλά μόνο για 5 μήνες, αφού καθυστερεί η απόφαση που θα αναγκάσει την εργοδοσία να τους βάλει όσα ένσημα τους χρωστά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ