Πέμπτη 5 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΤΗΛΕΠΑΘΗ

Γρηγοριάδης Κώστας

Ενδιαφέρει κανέναν, αν η κυρία Σημίτη πήγε στη μονή Λαζαριστών ή στις ανά τη Βόρεια Ελλάδα λίμνες, ώστε όλα τα κανάλια να μας «ενημερώνουν» για το γεγονός, υπογραμμίζοντας μάλιστα την εντύπωση που προκάλεσε το ταγεράκι της (γνωστού οίκου μόδας);

***

Και στον Μπους έδωσες το χρυσό κλειδί «της των Αθηνών πόλεως» κυρ Αβραμόπουλε; Αλίμονο, να μην το έδινες, όταν το έχεις δώσει σε τόσους και τόσους! Αν και, εδώ που τα λέμε, όλοι αυτοί δε βαρύνονται με εγκλήματα, όπως ο πρώην Πρόεδρος Μπους, τον οποίο, ωστόσο, στόλισες με επαίνους για την προσφορά του στα ελληνικά συμφέροντα!! Τέτοια να λες και γρήγορα θα καταλάβουν, όσοι δεν κατάλαβαν ακόμα, τι καπνό φουμάρει το νέο κόμμα...

***

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τα «αστέρια» από τα κανάλια μας. Ας θυμηθούμε, λοιπόν, κι εμείς ορισμένα που τα «τρώνε» στα μούτρα καθημερινώς χιλιάδες ανυποψίαστοι - κυρίως γυναίκες και κοριτσόπουλα: Ροζαλίντα, Εσμεράλντα, Πάολα, Λουσία και λοιπές... μοιραίες υπάρξεις, διασκορπισμένες στα περισσότερα των καναλιών, προς τέρψιν και αποχαύνωση.

***

Ποια είναι, κατά σειρά, η θεματολογία των βασικών ιδιωτικών καναλιών (ΜΕΓΚΑ, ΣΤΑΡ, ΑΝΤΕΝΝΑ, ΑΛΦΑ) σε μεγάλο μέρος των δελτίων τους, πολλές φορές στο μεγαλύτερο; Πρώτη, εγκλήματα. Δεύτερη, εγκλήματα. Τρίτη, πάλι εγκλήματα. Α, και διάφοροι «καλλιτέχνες» των σκυλάδικων ή παπάδες (ροκ, κυνηγημένοι από μητροπολίτη, τσακωμένοι με την παπαδιά) ή και κάποια άλλα θέματα, επίσης «εμπλουτισμένα» με μπόλικον σασπένς, άφθονη πασαρέλα και διάφορα «γαργαλιστικά», που αρχίζουν από δήθεν «κόντρες» πολιτικές και φτάνουν μέχρι το σαφές πορνό.


Γρηγοριάδης Κώστας

***

Και τι να κάνουμε; σου λένε. «Αφού τα εγκλήματα γίνονται, τι φταίμε εμείς; Γίνονται και τα προβάλλουμε»!

Μα, το θέμα είναι ακριβώς αυτό: Δεν παίζεται απλώς μια είδηση και στη σειρά που της αξίζει. Την κάνετε κυρίαρχη και την προβάλλετε με την υπερβολή, με την ποσότητα του χρόνου που διαθέτετε, με ανούσιες και αποπροσανατολιστικές συζητήσεις, με τις σχετικές «τσόντες», όπου αυτές χωράνε (κι όπου όχι, τις κάνετε να χωράνε), με... με... Συνειδητά και με στόχους...

***

Εξυπνη, αν και κοινότοπη, επιλογή από τις βιομηχανίες παραγωγής «πνευματικών» αγαθών και εξοικονόμησης εκατομμυρίων δολαρίων: Οι πρωταγωνίστριες, πάντα, όμορφες κοπέλες. Κι αυτός, βεβαίως, που αγαπούν το ίδιο όμορφος (ή περίπου). Πάντα, επίσης, υπάρχουν και οι κακοί, που μηχανεύονται διάφορα... Το τέλος δεν αντέξαμε να το δούμε.

***

Οπως και να το κάνεις, ωστόσο, δημιουργούν ένα οικείο κλίμα στον «μέσο» τηλεθεατή, που συναρπάζεται απ' το μελό, το ελαφρύ, από εκείνο που δεν... κουράζει τον εγκέφαλο. Στον τηλεθεατή που δονείται από την αγωνία για την τύχη του πρωταγωνιστή... Οπως εκείνα τα χρόνια, με τα διάφορα «παιδιά του λαού» στις ελληνικές ταινίες. Αν κι εκείνες ήταν πιο αυθόρμητες. Ετούτες (οι μεξικανολατινοαμερικανικές) παραείναι επιτηδευμένες και γελοίες.

***

Και μέσα σε όλα αυτά τα άκρως σημαντικά και ενημερωτικά που προβάλλουν τα κανάλια «μας», νάσου και εμφανίζεται και ένα άλλο φρούτο... Αυτή - ευτυχώς - δε δηλώνει δημοσιογράφος, αλλά προφήτης, όπως αυτοαποκαλείται, και το διατυμπανίζει καθημερινώς σχεδόν από κάποιο κανάλι, από κείνα τα λαθρόβια που βρίθουν στις μέρες μας, προς δόξαν της «ελεύθερης πληροφόρησης».

Λοιπόν, αυτή η κυρία, που επικοινωνεί με τον θεό, ονομάζεται «η ελληνικής καταγωγής Βασούλα» και τους διαύλους μαζί του τους έχει ανοίξει από το 1985, όπως μας πληροφορεί το εν λόγω κανάλι...


Γρηγοριάδης Κώστας

Σκοταδισμός λέγεται αυτό ή «ελευθερία» στον καπιταλισμό; Το ίδιο είναι!

***

Μεγάλες κινητοποιήσεις σήμερα σε όλη τη χώρα με συμμετοχή των εργαζομένων κάθε ηλικίας, που έχουν μπει ήδη στη μάχη για την κοινωνική ασφάλιση. Κανένα κανάλι χτες δεν προανήγγειλε τις εκδηλώσεις αυτές. Να δούμε σήμερα πόσα... δευτερόλεπτα θα αφιερώσουν για να μας... ενημερώσουν!

***

Αντε γεια σας και για σήμερα και καλή δύναμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ