Πέμπτη 5 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
Διήμερη προειδοποιητική αποχή

Σε διήμερη προειδοποιητική αποχή κατεβαίνουν οι δικηγόροι της Αθήνας στις 24 και 25 Απρίλη, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην αύξηση των κατώτατων χρηματικών ορίων για την υποχρεωτική παράστασή τους στη σύναψη συμβολαίων. Επίσης, την πρώτη ημέρα της αποχής θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με θέμα την παράσταση των δικηγόρων στα συμβόλαια και την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Ταμείο Νομικών.

Θεωρείται πολύ πιθανόν ότι η αποχή των δικηγόρων της Αθήνας θα μετατραπεί σε πανελλαδική, αφού για το ίδιο θέμα το Σάββατο συνεδριάζει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Οι δικηγόροι αντιδρούν στην αύξηση των κατώτατων χρηματικών ορίων για την υποχρεωτική παράσταση στα συμβόλαια. Σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση, η παράσταση των δικηγόρων θα είναι υποχρεωτική στη σύναψη συμβολαίων από 30 εκατομμύρια δραχμές και πλέον για την Αθήνα και 20 εκατομμύρια για τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, υποστηρίζουν ότι η άνοδος του κατώτατου ορίου συμμετοχής των δικηγόρων στα συμβόλαια δεν ενισχύει τα Ταμεία από τις αμοιβές των δικηγόρων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα επιβίωσης των ταμείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ