Πέμπτη 5 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΑΦΗΝΑ
Θα την πάρει το ρέμα από τις επιχωματώσεις!

Πλήρης αδιαφορία των αρμοδίων για το αυθαίρετο στένεμα της κοίτης των ρεμάτων, παρά τις καταγγελίες του Νομαρχιακού Συμβούλου της ΝΑΣ Ν. Στεφανίδη από το 1995...

Εδώ και έξι χρόνια, κάποιοι συνεχίζουν απτόητοι τις παράνομες επιχωματώσεις των ρεμάτων της Ραφήνας και ενώ οι καταγγελίες και αναφορές από τον Νομαρχιακό Σύμβουλο και επικεφαλής της ΝΑΣ Ανατολικής Αττικής Νίκο Στεφανίδη πέφτουν σαν βροχή, δεν «ιδρώνει το αυτί» των αρμοδίων, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό υποθάλπουν τους παρανομούντες. Κι όλα αυτά, όταν η περιοχή κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από πλημμύρες, ενώ καταλαβαίνει εύκολα κανείς τι θα συμβεί τώρα που στα ρέματα αυτά με τις στενεμένες κοίτες, εξαιτίας των επιχωματώσεων, πρόκειται να διοχετευτούν και τα νερά των αντιπλημμυρικών έργων της Αττικής Οδού!

Ο «Ρ» έχει στη διάθεσή του ένα πλήθος αναφορών, από το 1995 ακόμη, του Ν. Στεφανίδη που απευθύνονται τόσο στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη, όσο και στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ, της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής και της Αστυνομίας, οι οποίοι τη μόνη απάντηση που δίνουν είναι η παντελής... αδιαφορία. Η στάση αυτή είναι ακόμη πιο προκλητική, καθώς μερικές από τις καταγγελίες είναι πολύ συγκεκριμένες, αφού αναφέρουν ακόμη και τους αριθμούς κυκλοφορίας των φορτηγών που ρίχνουν τα μπάζα στην κοίτη των ρεμάτων.

Στις 20 Φλεβάρη 2001 ο Νίκος Στεφανίδης σε επιστολή - καταγγελία προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, την ΕΥΔΑΠ, τη Νομαρχία, το Δήμο Ραφήνας - Σπάτων και τα Αστυνομικά Τμήματα της περιοχής κάνει μια πλήρη αναφορά των προβλημάτων. Και πάλι, όμως, «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Οι παράνομες επιχωματώσεις συνεχίζονται, χωρίς να ενοχλείται κανείς... Συγκεκριμένα, ο Ν. Στεφανίδης αναφέρει:

«Εδώ και μερικές μέρες έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται παράνομες επιχωματώσεις τόσο στο Μέγα ρέμα Ραφήνας, όσο και στο ρέμα Βαλανάρη:

α. Στο 24ο χλμ. της λεωφόρου Μαραθώνος στην κοίτη του ρέματος Βαλανάρη στο σημείο ακριβώς που έχουν γίνει καταγγελίες από μέρους μου τα προηγούμενα χρόνια όχι μόνο τα μπάζα που έχουν ριχθεί δεν έχουν απομακρυνθεί, και δε γνωρίζω αν κάποιος έχει διωχθεί, έχει ξαναρχίσει το μπάζωμα σε τμήμα του σημείου που δεν είχε μπαζωθεί. Το συγκεκριμένο μπάζωμα θα έχει ως συνέπεια σε μεγάλη νεροποντή, εξαιτίας κιόλας των άσκοπων παρεμβάσεων της ΕΥΔΑΠ στο σημείο, τα νερά από τον Βαλανάρη θα βγουν στη λεωφόρο Μαραθώνος και θα παρασύρουν αυτοκίνητα, εξαιτίας της αδιαφορίας σας τα προηγούμενα χρόνια και των εγκληματικών παραλείψεων και παρεμβάσεων που έχετε κάνει στο συγκεκριμένο σημείο.

β. Το παραπάνω γεγονός θα γίνει σε συνδυασμό με την παράνομη γέφυρα που βρίσκεται πιο κάτω (24ο χλμ. Λ. Μαραθώνος) και δεν έχετε φροντίσει να την γκρεμίσετε τη στιγμή που και στο παρελθόν έχει λειτουργήσει ως φράγμα. Στην ίδια γεωγραφική περιοχή και συγκεκριμένα στην περιοχή "Πλατύ Χωράφι", δίπλα στο κεραμοποιείο Τρανούλη μπαζώνεται παράνομα και αυθαίρετα η κοίτη και η λεκάνη απορροής του Μέγα Ρέματος Ραφήνας. Το νέο μπάζωμα (ας μη μας πουν ότι είναι για τη λειτουργία του καμινιού) κάνει πιο επικίνδυνη την κατάσταση, γιατί: Μετά την αδιαφορία που έχετε δείξει τα προηγούμενα χρόνια στις αυθαίρετες επιχωματώσεις, κινδυνεύουν οι κάτοικοι των κοντινών οικισμών που διασχίζουν το δρόμο, ο οποίος είναι σύνορο ανάμεσα στους δήμους Ραφήνας και Σπάτων.

γ. Στο πίσω μέρος από το οινοποιείο "Πικέρμι" το μπάζωμα δέκα μέτρων στο Βαλανάρη που έχει γίνει και σας έχω καταγγείλει πριν 4 χρόνια περίπου δεν έχει απομακρυνθεί και η κοίτη εξακολουθεί να έχει περιοριστεί με την ανοχή σας.

δ. Στην περιοχή "Πετρέζας" εξακολουθείτε να ανέχεστε τα παράνομα μπαζώματα εδώ και μια δεκαετία (Μέγα Ρέμα) καθώς και να βλέπετε τα παλιά μπαζώματα να φυτεύονται με ελιές και αμπέλια!

Σημειωτέον ότι τα προηγούμενα χρόνια το Μέγα Ρέμα δεν είχε δεχτεί και τα νερά της Αττικής Οδού...».

Οπως δήλωσε αγανακτισμένος στο «Ρ» ο Ν. Στεφανίδης, αν ύστερα από όλα αυτά συνεχιστεί η αδιαφορία των αρμοδίων θα αναγκαστεί να καταθέσει όλο το φάκελο με τις καταγγελίες και αναφορές του στον αρμόδιο εισαγγελέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ