Πέμπτη 5 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Να σταματήσει ο διασυρμός των κατηγορουμένων

Να σταματήσει ο τηλεοπτικός διασυρμός των κατηγορουμένων, κατά την προσαγωγή τους στις αρμόδιες αρχές, ζητά η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας με έγγραφο του προέδρου της, Α. Ρουπακιώτη, προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Π. Δημόπουλο. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι «μέχρι σήμερα ουδέποτε έχουν ληφθεί τα νόμιμα μέτρα σε βάρος όσων προκλητικά παρανομούν και παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών» και ζητείται η αποκατάσταση της νομιμότητας «για να πειστούν έτσι και οι πολίτες ότι οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται και όχι για την επίκλησή τους, κατά την εφαρμογή τους δε επ' ουδενί επιτρέπονται οποιασδήποτε μορφής διακρίσεις».

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι κατά την προσαγωγή στην Αστυνομία ή την Εισαγγελία πολιτών που κατηγορούνται για διάπραξη αδικημάτων και κατά τη μεταγωγή τους στις φυλακές δεν παραβιάζεται απλώς ο νόμος, αλλά εξευτελίζονται στην κυριολεξία οι κρατούμενοι «από τη βουλιμία των διαχειριστών των τηλεοπτικών μέσων», με την απευθείας μετάδοση εικόνων, χωρίς βέβαια οι κρατούμενοι να μπορούν να αντιδράσουν.

Αν πάρουμε υπόψη και τα δημοσιογραφικά σχόλια, που συνοδεύουν τις προσαγωγές κατηγορουμένων, συνεχίζουν οι δικηγόροι, «είναι προφανές ότι καταργείται κατά τρόπο προκλητικό το τεκμήριο αθωότητας», που συνοδεύει τους κατηγορούμενους μέχρι την τελική κρίση της υπόθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ