Τρίτη 23 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΙΔΕΝΟΡ: Ο ένας μετά τον άλλο οι βιομήχανοι του κλάδου του μετάλλου κλιμακώνουν την επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η εργοδοσία της ΣΙΔΕΝΟΡ, την Παρασκευή, κάλεσε το ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου και πρότεινε να αποδεχθούν οι εργαζόμενοι μείωση 20% στους μισθούς τους. Το ΔΣ του σωματείου αρνήθηκε να συζητήσει την πρόταση και αποχώρησε από τη συνάντηση, ξεκαθαρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν καμία μείωση του μισθού και ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων.

ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ - ΓΓ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ: Απεργούν σήμερα οι εφοριακοί διεκδικώντας τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών και των οργανικών θέσεων, την παροχή επιδόματος στους νέους υπαλλήλους και την κατάργηση των χαρατσιών. Να σημειωθεί ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σε πρόσφατη συνάντηση αρνήθηκε να δεσμευθεί για οτιδήποτε. Ακόμα απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ενάντια στο σχεδιασμό για σπάσιμο της υπηρεσίες σε δύο μέρη με στόχο την κατάργηση του ενός και την απόλυση όσων υπηρετούν σε αυτό.

ΕΑΣ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ, πρώην ΠΥΡΚΑΛ-ΕΒΟ), στις 11.30 π.μ., με απόφαση των Σωματείων, απαιτώντας συνολική επίλυση του προβλήματος της εταιρείας, επανεκκίνηση των παραγωγικών της λειτουργιών και εξόφληση των δεδουλευμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ