Τετάρτη 18 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγωνίζονται ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΤΕ
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων σήμερα έξω από το ΥΠΕΘΟ
  • Η ΕΣΚ - ΟΤΕ καλεί τους εργαζομένους να συσπειρωθούν σε Επιτροπές Αγώνα και να υπερασπιστούν μαχητικά το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του Ογρανισμού

Από παλαιότερη κινητοποίηση για την προστασία του ΟΤΕ από το ιδιωτικό κεφάλαιο
Από παλαιότερη κινητοποίηση για την προστασία του ΟΤΕ από το ιδιωτικό κεφάλαιο
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, που αντιδρούν στο παραπέρα ξεπούλημα του Οργανισμού σε ιδιώτες. Οι ταξικές δυνάμεις του χώρου τονίζουν ότι ο αγώνας για την αποτροπή της εκποίησης, δεν πρέπει να εξαντληθεί σε αυτή την ενέργεια. Πρέπει να συνεχιστεί, πέρα από συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, και να εναντιώνεται συνολικά στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Πρόσφατα, η κυβέρνηση αποφάσισε να παραχωρήσει σύντομα άλλο ένα 15% των μετοχών του Οργανισμού σε ιδιώτες. Η απόφαση σημαίνει ότι το δημόσιο περιορίζεται σε ένα 36%, με τους ιδιώτες να ελέγχουν 64% του Οργανισμού. Εφαρμόζει, δηλαδή, την τροπολογία για εκχώρηση άνω του 51% του ΟΤΕ σε ιδιώτες, την οποία υπερψήφισαν το φθινόπωρο στη Βουλή, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Σήμερα, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Εργαζομένων - ΟΤΕ (ΟΜΕ), η ηγεσία της θα συναντηθεί στις 2.30μ.μ. με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, για να ζητήσει την ακύρωση της απόφασης. Παράλληλα, θα γίνει συγκέντρωση εργαζομένων έξω από το υπουργείο.

Η κινητοποίηση αυτή - κατ' αρχήν θετική - πρέπει να συνεχιστεί από ανάλογες κινήσεις, για να φέρει αποτέλεσμα. Διαφορετικά δε θα είναι τίποτα περισσότερο από μια ντουφεκιά στον αέρα. Αθλημα, στο οποίο επιδίδεται η προσκείμενη στο κυβερνών κόμμα ηγεσία της ΟΜΕ. Αλλωστε, η ολομέλεια της Ομοσπονδίας και τα περισσότερα από τα υπαγόμενα σε αυτήν σωματεία, εδώ και μήνες έχουν πάρει αποφάσεις για δυναμικές κλιμακούμενες κινητοποιήσεις διαρκείας. Ομως, κανένα τέτοιο πρόγραμμα δεν τέθηκε και δεν τίθεται σε εφαρμογή. Αν και οι προθέσεις κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν γνωστές εδώ και μήνες.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΜΕ, πριν το Πάσχα, ο πρόεδρος Π. Κοτρώνης, πρότεινε ως αντίδραση, συναντήσεις με υπουργούς και τη διοίκηση του ΟΤΕ, έκδοση αφίσας, παραχώρηση συνέντευξης Τύπου, παράσταση στο ΔΣ του ΟΤΕ, δικαστικές προσφυγές για αντισυνταγματικές ρυθμίσεις κλπ. Πρότεινε ακόμα, το ζήτημα της απώλειας του πλειοψηφικού πακέτου για το δημόσιο, να συζητηθεί μαζί με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2001. Προφανώς, για να αξιοποιηθεί... μια αύξηση στους μισθούς, προκειμένου να καμφθεί η αντίσταση των εργαζομένων στο ολοκληρωτικό ξεπούλημα. Ετσι η ηγεσία της ΟΜΕ και «αγώνα» θα καυχάται ότι έκανε, και αυξήσεις θα υποστηρίζει ότι πέτυχε.

Από την πλευρά της, η «Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση - ΟΤΕ» (ΕΣΚ) καλεί τους εργαζομένους να προσπεράσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να συσπειρωθούν σε Επιτροπές Αγώνα και να υπερασπιστούν μαχητικά το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του ΟΤΕ. Να αντισταθούν, συνολικά, στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Την πολιτική, που, πέρα από τις ιδιωτικοποιήσεις, προβλέπει και τις δυσμενείς για τους εργαζόμενους ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και το Ασφαλιστικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ