Τετάρτη 18 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρκετές βλάβες σε πλοία

«Πλούσια» ήταν τα κρούσματα βλαβών και προσαράξεων επιβατηγών πλοίων τις μέρες του Πάσχα, όπως και η ταλαιπωρία των επιβατών.

Υλικές ζημιές υπέστη το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «ΧΑΪ ΣΠΙΝΤ 4», κατά τη διάρκεια χειρισμών πρυμνοδέτησης στο λιμάνι της Μυκόνου την Κυριακή του Πάσχα, πράγμα που δεν έγινε τελικά κατορθωτό. Το πλοίο, που μετέφερε 294 επιβάτες, κατέπλευσε τελικά στο λιμάνι της Σύρου. Στο πλοίο επιτράπηκε ο απόπλους την επόμενη μέρα μετά από σχετικό έλεγχο.

Βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή παρουσίασε το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «ΡΟΔΟΣ», ενώ έπλεε ανοιχτά της Πάρου την ίδια μέρα. Το πλοίο που μετέφερε 371 επιβάτες κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Σύρου, όπου και απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να επιθεωρηθεί.

Εισροή υδάτων παρουσίασε προχτές το πρωί το επιβατικό - τουριστικό σκάφος «ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ», που μετέφερε τρεις επιβάτες, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάμου και Χίου. Η ρυμούλκηση του «ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ» μέχρι το λιμάνι Καρλοβασίου Σάμου έγινε από το πλοίο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣ».

Βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή παρουσίασε την ίδια μέρα το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α», κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας απόπλου του για την εκτέλεση δρομολογίου στην πορθμειακή γραμμή Πρέβεζας - Ακτίου. Από τη Λιμενική Αρχή Πρέβεζας απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη του.

Εν πλω έγινε η αποκατάσταση της βλάβης στη δεξιά κύρια μηχανή του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «ΣΑΠΦΩ», ενώ έπλεε από Μυτιλήνη για Χίο - Πειραιά, μεταφέροντας 93 επιβάτες. Τελικά κατέπλευσε στο λιμάνι της Χίου και μετά από επιθεώρηση από τοπικό κλιμάκιο του Λιμεναρχείου, επιτράπηκε η συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

Σε αμμώδη αβαθή στη θαλάσσια περιοχή Μαγούλα Γαλατά Τροιζηνίας προσάραξε το επιβατηγό - τουριστικό σκάφος «ΑΛΘΕΑ» με εννέα επιβάτες και τετραμελές πλήρωμα χτες το πρωί. Οι προσπάθειες αποκόλλησης του πλοίου δεν έφεραν αποτέλεσμα και οι εννέα επιβάτες μεταφέρθηκαν στην ξηρά από τη λάντζα «ΛΙΑΚΟΣ», ενώ το πλήρωμα παρέμεινε στο σκάφος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ