Τετάρτη 18 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Αναβολή για το υπόγειο γκαράζ

«Παγώνουν» προς το παρόν τα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ και του Δήμου Νέας Σμύρνης για την κατασκευή υπόγειου γκαράζ 700 θέσεων στην πλατεία Καρύλλου.

Το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που κατατέθηκε για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) επιστράφηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ για συμπλήρωση, γιατί δε συνοδευόταν από τη μελέτη για τις θέσεις εισόδου και εξόδου των αυτοκινήτων, καθώς και τις επιπτώσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων στη γύρω περιοχή από το γκαράζ.

Το υπόγειο γκαράζ προβλέπεται να κατασκευαστεί κάτω από την πλατεία Καρύλλου και το διπλανό υπαίθριο χώρο που χρησιμοποιείται σήμερα για τη στάθμευση των αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τη σχετική προμελέτη του Δήμου, το γκαράζ θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της στάθμευσης των οχημάτων γύρω από το εμπορικό κέντρο και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή.

Πάντως, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο με την υπ' αριθμό 78/2001 απόφασή του έκρινε ότι το προεδρικό διάταγμα πρέπει να συμπληρωθεί. Δηλαδή, έπρεπε να είχε προηγηθεί μελέτη έγκρισης των σημείων εισόδου και εξόδου των οχημάτων από την πλευρά της οδού Αγίας Φωτεινής για να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία. Παράλληλα, το ΣτΕ κάνει την επισήμανση ότι η έγκριση των σημείων εξόδου και εισόδου προς το υπόγειο γκαράζ πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο που να είναι απρόσκοπτη η χρήση των πλατειών και να μη μειώνεται η έκτασή τους, ενώ οι υπέργειες εγκαταστάσεις του χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων να περιορίζονται στις απολύτως αναγκαίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ