Τετάρτη 18 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το κτήμα ΘΩΝ μπορεί και πρέπει να σωθεί

Η συμπαιγνία ΥΠΕΧΩΔΕ - Δήμου Αθήνας ανάβει το «πράσινο φως» στα σχέδια τσιμεντοποίησης του μεγαλοεργολάβου Βωβού, αλλά οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής οργανώνουν τις αγωνιστικές αντιδράσεις

Το κτήμα θΩΝ στη συμβολή Κηφισίας και Αλεξάνδρας
Το κτήμα θΩΝ στη συμβολή Κηφισίας και Αλεξάνδρας
Σε ποιον πραγματικά λογοδοτεί, απέδειξε η διοίκηση του Δήμου της Αθήνας με την τελευταία απόφασή της (Μ. Τρίτη) να παραδώσει το κτήμα Θων στα σχέδια του εργολάβου Μπ. Βωβού. Από την άλλη πλευρά, οι κάτοικοι δείχνουν καθημερινά την αποφασιστικότητά τους να αποτρέψουν τα σχέδια ΥΠΕΧΩΔΕ, δημοτικής αρχής και Βωβού, οργανώνοντας στις 26 Απρίλη σύσκεψη όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανω Αμπελοκήπων καλεί τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής, προκειμένου να σχεδιάσουν την αγωνιστική δράση που θα ακολουθήσουν στο μέλλον. Σημειώνεται ότι στα μέσα του Μάη συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ανάκλησης αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών για το κτήμα του Θων.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση την τελευταία απόφασή του, ο δήμος θα αποδεχτεί την πρόταση του μεγαλοεργολάβου Μπ. Βωβού, αν το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν απαντήσει εντός δεκαημέρου για πλήρη κάλυψη της δαπάνης της απαλλοτρίωσης του κτήματος Θων. Σύμφωνα με την πρόταση του επιχειρηματία, στο εναπομείναν κτήμα Θων (περίπου 4,5 στρέμματα) θα χτίσει ακόμα ένα μεγαθήριο ύψους 27 μέτρων και κάλυψης επιφάνειας 1.150 τετραγωνικών μέτρων. Θα κατεδαφίσει τις πολυκατοικίες της οδού Κηφισίας 5 - παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων όπως επισημαίνει ο Β. Τιρτιράκης, μέλος της Επιτροπής Αγώνα για τη Σωτηρία του Θων - και θα φτιάξει ένα υπόγειο γκαράζ 400 θέσεων. Στον υπόλοιπο χώρο του κτήματος... «δεσμεύτηκε» στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα κάνει πράσινο. Ομως, όπως κατ' επανάληψη έχει λεχθεί στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου, δεν είναι εφικτό πάνω από το τσιμέντο του υπόγειου γκαράζ να φυτευτεί υψηλό πράσινο, όπως έχει ανάγκη η περιοχή.

Από την πλευρά του, ο Β. Τιρτιράκης, μέλος της Επιτροπής Αγώνα για τη Σωτηρία του Θων, επισήμανε, σε δήλωσή του στο «Ρ», από τη μια την καταστροφική συμπαιγνία Δήμου, ΥΠΕΧΩΔΕ και Βωβού και από την άλλη το γεγονός ότι οι κάτοικοι δεν πρόκειται να επιτρέψουν αυτή την κατάσταση. Και τόνισε: «Η εμμονή Λαλιώτη να μην εγκρίνει το απαραίτητο ποσό για απαλλοτρίωση του χώρου, σε συνδυασμό με την απόφαση της διοίκησης του Δήμου (Αβραμόπουλου και ομάδας ΝΔ μέσα στην παράταξή του), στην ουσία πριμοδοτούν τα σχέδια του Βωβού και ευνοούν μια απόφαση υπέρ του επιχειρηματία στο Συμβούλιο της Επικρατείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ