Τετάρτη 18 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προφυλακίστηκε για το διπλό φονικό στην Καρίτσα

Στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε χτες ο 36χρονος Απόστολος Γιαννούλης που το βράδυ της Ανάστασης πυροβόλησε και σκότωσε μέσα στο προαύλιο της εκκλησίας στο χωριό Καρίτσα Πιερίας, τον 10χρονο Γιάννη Καραγιάννη και τον 46χρονο Δημήτρη Στούπα. Ο 36χρονος χτθες το πρωί οδηγήθηκε στον ανακριτή Κατερίνης και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος. Εναντίον του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ο Α. Γιαννούλης το βράδυ της Ανάστασης, λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως εναντίον του πλήθους που βρισκόταν έξω από την εκκλησία. Από τις σφαίρες έπεσαν νεκροί ο 10χρονος Γιάννης, κάτοικος του χωριού και ο 46χρονος επιχειρηματίας από την Καβάλα, πατέρας 4 παιδιών, που πήγε στην Καρίτσα για το Πάσχα.

Ο δράστης του εγκλήματος, στην απολογία του χτες το πρωί στον ανακριτή, φέρεται να δήλωσε πως δεν ήθελε να σκοτώσει κανέναν και πυροβόλησε για να συμμετάσχει στο γνωστό έθιμο της Ανάστασης. Σε βάρος του όμως στρέφεται η εξαφάνισή του αμέσως μετά το τραγικό γεγονός. Ο Α. Γιαννούλης, αμέσως μετά την εγκληματική του πράξη, έφυγε από το χωριό και κρύφτηκε στο σπίτι του φίλου του Νίκου Κατσαρού στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, όπου και συνελήφθη την επόμενη μέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ