Πέμπτη 19 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι βιομήχανοι απαιτούν

Γρηγοριάδης Κώστας

Οι βιομήχανοι και το κεφάλαιο γενικά, από τα πρώτα στηρίγματα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, ποτέ δεν έκρυψαν τις απαιτήσεις τους. Αλλωστε, είχαν πολλές ευκαιρίες να τις διατυπώσουν στους διάφορους «κοινωνικούς διαλόγους» και τα συναινετικά διαβούλια και συμβούλια που έχουν φτιαχτεί κατά καιρούς.

Τώρα, όπως μας πληροφορεί το χτεσινό «Εθνος» που δημοσιεύει στοιχεία από μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδας, «οι επιχειρήσεις αναμένουν αύξηση της απασχόλησης στις υπηρεσίες και το λιανικό εμπόριο την επόμενη διετία» και στο «τομέα της βιομηχανίας αναμένεται μείωση των θέσεων πλήρους απασχόλησης». Κι όπως καταλαβαίνετε, οι κεφαλαιοκράτες θέλουν την ακόμη παραπέρα ενίσχυση της «κινητικότητας» των εργαζομένων και την επέκταση των διαφόρων μορφών μερικής απασχόλησης, ώστε να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους. Κι όχι μόνο το απαιτούν, αλλά και το παρουσιάζουν ως κάτι το επιβεβλημένο και φυσιολογικό, αφού εφαρμόζεται και στις άλλες χώρες της ΕΕ, ενισχύει τον ανταγωνισμό, κλπ.

Δεν καταλαβαίνουμε, πάντως, γιατί... κουράζονται και επεξεργάζονται κάθε τόσο μελέτες, προτάσεις και συμπεράσματα. Δε ζητάνε, μια και καλή, να εφαρμοστεί το καθεστώς της δουλείας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ