Πέμπτη 19 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Πράκτορες διπλής χρήσης παντός καιρού

Οσοι πιστεύουν ακόμη σε ρομαντικές ιστορίες για κατασκόπους, ας τις ξεχάσουν. Οι διπλοτριπλοί πράκτορες είναι έτοιμοι να αντιστρέψουν δικές τους δολοπλοκίες, παγίδες και μηχανορραφίες και να υπηρετήσουν όποιον βάλει κάτι παραπάνω, στην αμοιβή τους.

Ετσι, πρόσφατα, δυο τρεις ξένοι πράκτορες βγήκαν στην τηλεόραση και «έγλειψαν, εκεί που έφτυσαν».

Δήλωσαν, δηλαδή, ότι είχαν πλαστογραφήσει στην εντέλεια, έγγραφο και μια φωτογραφία που εμφάνιζαν, ως συμπαθώς διακείμενο προς τους χιτλερικούς εισβολείς, γνωστό Ελληνα πολιτικό του συντηρητικού χώρου. Αφησαν μάλιστα να διαφανεί, ότι η σκευωρία χαλκεύτηκε με την επίνευση του αντίπαλου πολιτικού χώρου, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ.

Σε παλιότερη εποχή, μυστικές βρετανικές υπηρεσίες «κάρφωσαν» πολιτικά τον «μαύρο καβαλάρη», δηλαδή τον Νικόλαο Πλαστήρα, δημοσιοποιώντας - κατά τους ισχυρισμούς τους - επιστολή με την οποία εμφανιζόταν ως φιλικά προσκείμενος στο Χίτλερ.

Πρόσφατα, σε μια γενικευμένη επίθεση εναντίον οκτώ απόστρατων στρατηγών από χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ, που είχαν συμπήξει ομάδα με την ονομασία, «στρατηγός για την ειρήνη και τον αφοπλισμό» και είχαν συστρατευτεί με τις λαϊκές φιλειρηνικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια της έντασης των εξοπλισμών διατυπώνεται η υπόνοια από τον Γερμανό ιστορικό Γιόχεν Στάαντ, ότι η ειρηνόφιλη αυτή ομάδα ήταν «υποχείρια της Στάζι». Το άρθρο του δημοσιεύτηκε στην «Φραγκφούρτερ Αλγκεμάινε» (περίληψη στην «Ελευθεροτυπία 9/4/2001). Σ' αυτό, ο αγνώστων (;) κινήτρων Γερμανός συμπεριλαμβάνει και τον πρώην αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Γεώργιο Κουμανάκο, έντιμο αγωνιστή της ειρήνης, τα χρόνια εκείνα.

Οπως συμμετείχαν τότε, στις φιλειρηνικές κινητοποιήσεις κατά των πυρηνικών όπλων, των ξένων βάσεων, κατά της υποταγής και εξάρτησης και υπέρ της εθνικής ανεξαρτησίας, και πολλοί άλλοι έφεδροι αξιωματικοί και στελέχη του μεταλλαγμένου σήμερα ΝΑΤΟ - ΠΑΣΟΚ. Αγώνες που θα συνεχίσει να κάνει αταλάντευτα, ο λαός μας.

Οσοι λοιπόν, σήμερα προωθούν, ως υπουργοί, γενικοί γραμματείς κλπ. μέτρα κατά των διαδηλώσεων, ας περιλάβουν και την αναδρομικότητα, δηλαδή τις παλιές δικές τους δραστηριότητες κατά των πυρηνικών, των βάσεων, της αμερικανονατοϊκής επικυριαρχίας κλπ.


του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ