Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πιο γρήγορα στο δρόμο της ανεργίας χιλιάδες υπάλληλοι

Στο δρόμο της ανεργίας θα βρεθούν μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη, περίπου 9.800 δημόσιοι υπάλληλοι μετά και την αποστολή, μέσα στη νύχτα, των λιστών από τα υπουργεία με τις δομές απ' όπου θα αντληθούν οι εργαζόμενοι προς κινητικότητα. Στόχος της κυβέρνησης και της τρόικας είναι να βρεθούν στο δρόμο, έμμεσα ή άμεσα, 12.500 υπάλληλοι μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη και περίπου άλλοι τόσοι μέχρι το τέλος του χρόνου.

Προκειμένου να φτάσει στο στόχο της ομαλά και να μην υπάρξουν «ξαφνικά λουκέτα» υπηρεσιών όπως με την ΕΡΤ, η κυβέρνηση εκτός των 8.300 υπαλλήλων αναζητεί άλλους 1.500 που φέρονται να υπερκαλύπτουν το στόχο των 12.500 μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη. Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων αλλά και το... ονομαστικό του θέματος θα γίνουν γνωστά περίπου στις 15 Σεπτέμβρη, λίγο πριν την επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα.

Για να οριστικοποιηθούν τα ονόματα των υπαλλήλων που θα βρεθούν «υπό διωγμό» θα πρέπει πρώτα να υπογραφεί η απόφαση με τα κριτήρια της μοριοδότησης από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκη. Αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ σε περίπου 20 μέρες φέρεται να έχει αποφασιστεί από ποιους φορείς θα προέλθουν οι υπάλληλοι.

Η κυβέρνηση, διά στόματος Κυρ. Μητσοτάκη, θέλει να αποδείξει πως όλα γίνονται για ένα «καλύτερο και αξιοκρατικό δημόσιο τομέα» και πως πλέον οι διαδικασίες γίνονται χωρίς οριζόντια μέτρα, όπως δηλαδή τονίζει πως έγινε στους πρώτους υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Οπως και να έχει, είναι πασιφανές πως με ή χωρίς οριζόντια μέτρα, χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο της ανεργίας με βάση τις αποφάσεις κυβέρνησης και τρόικας στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης. Οι υπάλληλοι αυτοί θα διωχθούν μέσα σε μία μέρα και θα βρεθούν στην ανεργία τη στιγμή που δημόσιες υπηρεσίες (όπως σχολεία, παιδικοί σταθμοί) ήδη υπολειτουργούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ