Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
«Συνεισφορά» 1.500 εργαζομένων στην κινητικότητα

Προς οριστικοποίηση το σχέδιο και για το κλείσιμο των νοσοκομείων στην Αττική

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας στην πορεία προς το υπουργείο Υγείας
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας στην πορεία προς το υπουργείο Υγείας
Με προπομπό την «κινητικότητα στο υπουργείο Υγείας» η κυβέρνηση προχωρά τις συνολικές αναδιαρθρώσεις στον τομέα της Υγείας με κεντρικό στόχο την ενίσχυση των επιχειρήσεων στον τομέα Υγείας που θα χρησιμοποιούν φτηνό εργατικό προσωπικό. Επόμενο βήμα θα είναι η οριστικοποίηση των λουκέτων στα 5 ή 6 νοσοκομεία στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Τα παραπάνω προκύπτουν απ' τη συνάντηση που είχε χτες ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, με εκπροσώπους των εργαζομένων, καθώς και από δηλώσεις του στους δημοσιογράφους. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της τετράωρης παναττικής εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία για το κλείσιμο των νοσοκομείων.

Ηδη απ' την Τετάρτη το υπουργείο Υγείας έστειλε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το «σχέδιο με την κινητικότητα» με στόχο η διαδικασία αυτή να λήξει μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη. «Η δέσμευσή μας είναι να συνεισφέρουμε σε κινητικότητα αυτή τη στιγμή με 1.500 ανθρώπους», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας επαναλαμβάνοντας και πάλι τη δέσμευση ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας απ' αυτούς. Ωστόσο όμως ο υπουργός Υγείας άφησε αναπάντητο το ερώτημα που του έθεσαν οι εργαζόμενοι: «Γιατί κάνει αξιολόγηση αφού δεν θα απολυθεί κανένας;».

Η αξιολόγηση θα γίνει από μία τριμελή επιτροπή του υπουργείου Υγείας και του ΑΣΕΠ και, όπως είπε ο υπουργός στη συνάντηση με τους εργαζόμενους, σε αυτή θα συμπεριληφθούν - εκτός απ' το σύνολο των εργαζομένων - και 250 γιατροί που ανήκαν στα πρώην νοσοκομεία του ΙΚΑ και τα οποία συγχωνεύτηκαν με νοσοκομεία του ΕΣΥ. Στις 6.8.2013 σε συνάντηση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκη, και Υγείας θα αποφασιστούν οι «ιδιαιτερότητες της κινητικότητας στα νοσοκομεία».

Χρειάζονται αγώνες με στόχο

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας έκαναν, στα πλαίσια της παναττικής στάσης εργασίας, προσυγκέντρωση στην Πολυκλινική και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Με τα συνθήματά τους, όπως, «Η κινητικότητα και η εφεδρεία είναι ο προθάλαμος για την ανεργία», «Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις, στους ταξικούς αγώνες βρίσκονται οι λύσεις» και «Κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», έδωσαν την αγωνιστική διάσταση στη συγκέντρωση.

Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας ο αναπληρωτής γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, είπε στους συγκεντρωμένους ότι ο «ανασχεδιασμός των νοσοκομείων, όπως είναι η νέα ορολογία, οδηγεί στη διάλυσή τους».

Η γενική γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, Λέττα Μεθωνιού, στην ενημέρωσή της προς τους εργαζόμενους, μεταξύ των άλλων, επισήμανε: Θέλουν να μειώσουν κι άλλο τις δαπάνες των δημόσιων νοσοκομείων. Οσοι μπουν σε κινητικότητα θα παίρνουν μικρότερο μισθό, ενώ διαγράφονται οι λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων που θα μπουν τα λουκέτα. «Κανείς, τόνισε, δεν μπορεί να είναι ήσυχος, αφού η κυβέρνηση μπορεί να καταργεί οργανικές θέσεις με Προεδρικά Διατάγματα». Και κατέληξε: «Να μην απολυθεί κανένας, αλλά αντίθετα να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στα δημόσια νοσοκομεία και παντού. Χρειαζόμαστε αγώνες με στόχο να υπάρξει ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ