Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Υποκλίνεται στη νομιμότητα των απολύσεων

Την υποκρισία της δημοτικής αρχής του Αγίου Δημητρίου καταγγέλλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σχετικά με τη στάση της για τις απολύσεις των δημοτικών υπαλλήλων. Η δημοτική αρχή κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο σε παραίτηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις, ενώ την ίδια ώρα απέρριψε το αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να μη στείλει λίστα με ονόματα στο υπουργείο.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ μεταξύ άλλων σημείωσαν: «Στο αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" να μη στείλει καμία διαπιστωτική πράξη απόλυσης προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ισχυρίστηκε πως πρόκειται για "μη ρεαλιστική και ενάντια στη νομιμότητα πρόταση". Δε μας κάνει εντύπωση. Η προσήλωσή της στη "νομιμότητα" που τσακίζει τη ζωή του λαού είναι η μόνη αλήθεια που δεν απαρνιέται παρά τα προεκλογικά τεχνάσματα. Γι' αυτό και λίγες μέρες πριν, στις 2/7, ψήφισε το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης (ΟΠΔ), δηλαδή την ένταξη του δήμου στο παρατηρητήριο, που προβλέπει την κατάρτιση βαθιά αντιλαϊκών προϋπολογισμών με ακόμη μεγαλύτερο χαράτσωμα του λαού.

"Διαμαρτύρεται" λοιπόν για τις απολύσεις, αλλά συμφωνεί με το μέτρο της κινητικότητας και τις αξιολογήσεις, αρκεί "να γίνουν αξιοκρατικά". Χρησιμοποιεί τα ίδια ψεύτικα επιχειρήματα με την κυβέρνηση, αφού η διαθεσιμότητα - κινητικότητα - αξιολόγηση είναι το όχημα που οδηγεί σε απολύσεις.

"Διαμαρτύρεται" γιατί οι δήμοι "έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην κοινωνική συνοχή" και "τη δημοσιονομική προσαρμογή". Η αλήθεια είναι πως μέχρι σήμερα πρωταγωνίστησε στην αντιλαϊκή πολιτική, π.χ.:

Στους εργαζόμενους του δήμου εφάρμοσε κάθε μορφής ελαστική σχέση εργασίας: Συμβάσεις ορισμένου χρόνου, 5μηνα μέσω των εργολάβων - ΜΚΟ, συμβάσεις έργου. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά ούτε λόγος. Είναι, λέει, μη ρεαλιστικό, ανεδαφικό αίτημα!

Υπερασπίστηκε το "νοικοκύρεμα των δήμων" με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που προέβλεπε κατά γράμμα τη μετακύλιση της κρατικής υποχρέωσης για μία σειρά υπηρεσίες στους δήμους, χωρίς την αντίστοιχη χρηματοδότησή τους, δηλαδή τα έσοδα των δήμων να πέφτουν στην πλάτη των λαϊκών οικογενειών. Αυτό ακριβώς εφαρμόζει η δημοτική αρχή στον προϋπολογισμό, με περίπου το 30% των εσόδων να προέρχεται από τέλη, φόρους, εισφορές, πρόστιμα, παράβολα.

Λέει ψέματα ότι "υπερασπίζεται" την προσφορά των κοινωνικών υπηρεσιών, αφού έχει ήδη στα σκαριά τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις στη θέση των παιδικών σταθμών, ανοίγοντας το δρόμο στους επιχειρηματίες που θα αναλάβουν τους σταθμούς με τροφεία - χαράτσια, με παροχή υπηρεσιών αμφίβολης ποιότητας, αποκλείοντας εκατοντάδες παιδιά από την προσχολική αγωγή.

Η δημοτική αρχή, καθώς και παρατάξεις που στηρίχτηκαν από ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και κάθε λογής "ανεξάρτητοι" που τώρα προτείνουν την παραίτηση των δημοτικών συμβουλίων, δεν παραιτούνται από την πολιτική που ευθύνεται για τα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών. Αντίθετα, είναι συνένοχοι σε αυτήν.

Είναι απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων. Θέλουν να καθυποτάξουν κάθε αγωνιστική διάθεση, σπέρνοντας την απογοήτευση και τη μοιρολατρία. Τους καλούν να κάτσουν στ' αυγά τους, μακριά από το κίνημα. Τους παραπέμπουν στα αστικά δικαστήρια για να βρουν το δίκιο τους και μέχρι τότε... να εφαρμόζουν τους νόμους. Αποδέχονται τη "δημοσιονομική πειθαρχία" των δήμων. Αναμασούν το ίδιο ψέμα με την κυβέρνηση, ότι οι θυσίες του λαού γίνονται για το χρέος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ